Vide političku prijevaru

HDZ: ‘Od Obersnela, veću odgovornost prema Rijeci ima Meštar Toni, kad čuva ključeve grada’

Damir Cupać

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

 Kako god okreneš, u Rijeci karneval traje cijelu godinu, jedan službeni i jedan neslužbeni u kojem su sada sve maske pale, zaključio je Josip Ostrogović



RIJEKA – Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u riječkom Gradskom vijeću Josip Ostrogović osvrnuo se na izglasavanje proračuna za 2019. godinu i naglasio da je Obersnelov dokument prošao zbog toga što su fotelje i rješavanje svojih osobnih egzistencijalnih pitanja nadjačali volju birača.


– HNS, Hrvatska nepotrebna stranka i Lista za Rijeku, odnosno Lista za Vojka, dokazali su da je glas za njih, zapravo bio glas za Obersnela i SDP. Besramno su nastavili i dalje, od svih građana našeg grada koji su željeli promjene, raditi budale. Sigurnim korakom, uz naše višemjesečne najave, Lista za Vojka otrčala je u zagrljaj svog mentora i s punim džepovima nagrada mogu na novogodišnje praznike, vođeni mišlju da njihovom zaslugom Grad postaje još veća provincija i da nam Grad stoji pred financijskom provalijom. Nikakve prozivke nisu bile jače od privatnih interesa, ocijenio je Ostrogović.


On je dodao da su glasovali za proračun u kojemu nema novca za autobusni kolodvor.




– Pa ionako su se ljudi već navikli na ono ruglo. Moto za 2020. bi trebao biti – Dodjite u Evropsku prijestonicu kulture u provinciji. Prozirna priča Liste za Rijeku da su glasali za proračun zbog amandmana je bacanje pijeska u oči svim našim sugrađanima. Iznos amandmana u odnosu na cijeli proračun bio je 0,05 posto. Ne može se ovaj proračun i grad Rijeka spasiti s amandmanima, već promjenom propale politike propalog gradonačelnika.


Megalomanski neuspješni projekti se i dalje nastavljaju, za kulturu se troši stotine miliona kuna, bez uvida u cijenu koštanja pojedinih programa niti ikakve ideje što će biti sa obnovljenim objektima i njihovom eksploatacijom.


Obersnel se smije i kaže da će se on opet kandidirati ako mi mislimo da će grad bankrotirati. Njemu je sve ovo postalo kao jedna igra u kojoj on stalno troši tuđi novac i zadužuje nas sve zajedno. Grad već sada u minusu 300 miliijuna kuna, za dvije godine još minimalno toliko.


Veću odgovornost prema gradu ima Meštar Toni za vrijeme karnevala kad su ključevi grada kod njega. Kako god okreneš, u Rijeci karneval traje cijelu godinu, jedan službeni i jedan neslužbeni u kojem su sada sve maske pale, zaključio je Ostrogović.


Gradska vijećnica Ivona Milinović prozvala je predsjednika Gradskoga vijeća Andreja Poropata za kršenje poslovnika, preporučivši mu da iskoristi stanku kako bi savladao štivo koje mu je neophodno za vođenje sjednica.


– Cijenim što se meni ispričao, ali on se mora ispričati i kolegi Hrvoju Buriću jer je nepravedno kažnjen izbacivanjem sa sjednice i zabranom dolaska na još dvije sjednice. Poropat nema nikakvog autoriteta jer ne zna poslovnik i jer jena podmukao način došao na to mjesto, izjavila je Milinović.