Zimski uvjeti

Dionice A1 Sv. Rok-Maslenica i A6 Kikovica-Delnice otvorene samo za osobna vozila

Hina



 Samo za osobna vozila večeras od 20,45 sati otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, a obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (DC50, DC27 i DC54), izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).


Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.


Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Senja do Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.




Snijeg povremeno pada u Slavoniji i Baranji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.


Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Ličko-senjskoj i Zadarskoj županiji – DC25 Korenica-Gospić-Karlobag, DC42 u mjestu Poljanak, DC52 Špilnik-Korenica, DC218 GP Užljebić-Dobroselo-Mazin-Bruvno, ŽC Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC Šušanj-Štirovača, ŽC Brotnja-Srb-Sučević.Na graničnim prijelazima Bregana i Pasjak pojačan je izlazak teretnih vozila iz Hrvatske.Trajekt na liniji Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Zlarin.