Lakše do usluge

Gužvama ispred prodajnih mjesta Autotroleja dolazi kraj: Od kraja siječnja po “pokazne” i na kioske

Sanja Gašpert

Širi se mreža prodajnih mjesta pokaznih karata Autotroleja / snimio S. DRECHSLER

Širi se mreža prodajnih mjesta pokaznih karata Autotroleja / snimio S. DRECHSLER

Od kraja siječnja u svim gradovima i općinama gdje Autotrolej pruža usluge javnog prijevoza moći će se kupiti mjesečna pokazna karta u kioscima Tiska i iNovina



Gužvama i višesatnim čekanjima ispred prodajnih mjesta Autotroleja, koje su posebno bile izražene početkom nove školske, odnosno akademske godine, uskoro bi mogao doći kraj, a kupovina mjesečne karte javnog gradskog prijevoznika Autotroleja postati znatno kraća. Naime, mjesečna pokazna karta, takozvana gradska kartica, može se, osim u poslovnicama na Jelačićevom trgu i Delti, kupiti i u nekoliko kioska Tiska i iNovina u Rijeci, a do kraja siječnja to bi trebalo biti moguće u svim gradovima i općinama gdje Autotrolej pruža usluge javnog prijevoza.


– Kao što je bilo i najavljeno kada je pokrenut projekt Gradske kartice, širi se mreža prodajnih mjesta na kojima će korisnici usluge javnog gradskog prijevoza moći obnoviti svoje mjesečno pravo, odnosno kupiti pokaznu kartu. Riječ je o kioscima Tiska i iNovina na riječkom, ali i području okolnih jedinica lokalne samouprave gdje se obavlja javni prijevoz. U ovom trenutku radi se o testiranju cjelokupnog sustava, tako da još uvijek ne možemo reći kako je kupovina pokaznih karata moguća na svim kioscima. Ipak, na većem broju kiosaka kupovina je već moguća te očekujemo kako će do kraja mjeseca ova usluga biti dostupna na svim kioscima, kaže glasnogovornica Poslovnih sustava Kristina Prijić. Dodaje kako su svi kiosci Tiska i iNovina već opremljeni čitačima kartica.


Inače, procedura je vrlo jednostavna, korisnik sa sobom treba donijeti postojeću RCC ili Torpedo karticu i, naravno, novac te upisati svoje mjesečno pravo, za što će dobiti potvrdu, odnosno račun, isto kao i na prodajnim mjestima Autotroleja. Ipak, prvo pravo upisa, izrada same kartice, kao i upis prava uz subvenciju, i dalje će se obavljati na prodajnim mjestima Autotroleja, ali to je usluga koja se obavlja uglavnom jedanput godišnje, pa ne bi trebala stvarati gužve.




– Očekujemo da će, kada profunkcioniraju čitači u svim kioscima, odnosno prodajnim mjestima, gužve i stajanja u redovima postati dio povijesti – ističe Prijić.