Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Dobivena uporabna dozvola

Groblje Cernik dobiva stotinjak novih ukopnih mjesta

Do kraja lipnja očekuje se završetak svih radova na groblju Cernik / Snimio Sergej DRECHSLER
Do kraja lipnja očekuje se završetak svih radova na groblju Cernik / Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 3. travanj 2019. u 15:06 2019-04-03T15:06:45+02:00

CERNIK Prema informacijama iz Općine Čavle, dobivena je uporabna dozvola za prvu fazu proširenja groblja Cernik.

– To znači da Općina ima na raspolaganju slobodne grobnice za ukop pokojnika, što nažalost posljednja tri mjeseca nismo imali na ovom groblju. Prodaja grobnica unaprijed, bez smrtnog slučaja, sukladno važećoj odluci o grobljima, nije moguća. Napominjemo kako unatoč visokim troškovima izgradnje, cijena grobnog mjesta za naše mještane ostaje ista, odnosno sedam tisuća za jednostruko i deset tisuća za dvostruko grobno mjesto, a razliku plaća Općina Čavle. Radovi druge faze napreduju po planu, a do kraja lipnja očekujemo i završetak svih radova – kaže zamjenik načelnice Općine Čavle Dejan Ljubobratović.

Podsjetimo, u sklopu upravo završene prve faza projekta proširenja mjesnog groblja Cernik, ovo je groblje prošireno za stotinjak novih grobnih mjesta. U sklopu projekta, ukupno vrijednog 2,7 milijuna kuna, planirana su dva nova polja s ukupno 203 grobnice, odnosno 681 ukopno mjesto, točnije polja J i K kao samostalne uporabne cjeline.

Polje J s 14 dvostrukih grobnica, odnosno šest ukopnih mjesta i 90 jednostrukih grobnica s tri ukopna mjesta je upravo izgrađeno. Betonirane su sve grobnice te dovršen put između polja J i K. Ukupno je do sada na proširenje groblja utrošeno 1,1 milijun kuna. Odmah je započela i druga faza radova, kojom će biti izgrađeno dodatnih stotinjak novih grobnih mjesta, a koja bi trebala biti završena do lipnja ove godine.

Riječ je o izgradnji polja K s deset dvostrukih i 89 jednostrukih grobnica. Investitor cijelog projekta je Općina Čavle, izvođač radova tvrtka Cenoza promet d.o.o. iz Rijeke, dok je stručni nadzor nad radovima povjeren tvrtki Plan projekt d.o.o., također iz Rijeke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.