Važno je zvati se...

Gradsko kazalište mladih Split pobjednik Festivala pučkog teatra

Barbara Čalušić



ČAVLE Gradsko kazalište mladih Split s predstavom »Važno je zvati se Ernešto« pobjednik je ovogodišnjega, 14. po redu Festivala pučkoga teatra Omišalj-Čavle. Pobjednička predstava prema glasovima publike dobila je ocjenu 9,76 od makismalnih deset što im je osiguralo i deset tisuća kuna novčane nagrade. Drugu nagradu i pet tisuća kuna s ocjenom 9,68 osvojio je Željko Vukmirica s monodramom »Povijest moje gluposti«, a treće mjesto i tri tisuće kuna s ocjenom 9,23 pripalo je Gradskom kazalištu Požega koje se predstavilo s komedijom »Vjenčani list«.


  Na ovogodišnjem festivalu tijekom osam dana trajanja publika je mogla pogledati još i predstave: »Kreket« – u koprodukciji Scene Gorica i Teatra EXIT, »Daj čekić« Dramskoga amaterskog društva Proložac, predstavu »Nemoš pobjeć od nedjelje« Kaštelanskoga kazališta te predstave »Ne plaćamo, ne plaćamo« Kazališta JAK iz Maloga Lošinja i »Terapija« u izvedbi Teatra Rugantino iz Zagreba.  

  Organizatori posebno ističu visoke ocjene za prikazane predstave te izvrsnu posjećenost svih festivalskih večeri. Ovaj kulturni projekta 2001. godine zajednički su pokrenule općine Omišalj i Čavle. Sljedeće godine bit će obilježena 15. obljetnica festivala na kojem je dosad odigrano 110 predstava u koje je pogledalo 13.000 gledatelja. (