Susret

Gradski čelnici se uoči Uskrsa sastali s vodećim ljudima Katoličke crkve u Rijeci

Mirjana Grce

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić



Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i njegov zamjenik Nikola Ivaniš te predsjednik riječkog Gradskog vijeća Andrej Poropat jutros su, tradicionalno uoči Uskrsa, u Nadbiskupskom domu posjetili riječkog nadbiskupa mons. dr. Ivana Devčića i njegove najbliže suradnike te kasnije u Trsatskom svetištu franjevce, njegove čuvare, predvođene gvardijanom fra Bernardom Barbarićem.


Nadbiskup Devčić je tom prilikom opetovao želju da Grad Rijeka uspije u svim projektima koji su na korist građana i grada te da se Rijeka što bolje pripremi za 2020. godinu kada će biti Europska prijestolnica kulture.


Rekao je da nam to svima treba biti važno – jer tako pokazujemo tko smo, a čestitajući Uskrs, poručio je da je uskrsnuće potrebno svima, da je potrebno da već ovdje uskrsnemo na bolji i čovjeka dostojniji život, na više sloge, zajedništva i solidarnosti.




U izjavi za medije na susretu u Nadbiskupskom domu gradonačelnik Obersnel je izdvojio izvanrednu suradnju Grada Rijeke s Riječkom nadbiskupijom, nadbiskupom Devčićem kao i svim župama tijekom cijele godine, te da su susreti uoči Uskrsa i Božića prilika za neformalnije razgovore i druženja za blagdanskim stolom.


 Gradonačelnik Obersnel i njegovi suradnici su također pohodili franjevačku grobnicu na Groblju Trsat, gdje počivaju i nedavno preminuli znameniti trsatski franjevci fra Emanuel Hoško i fra Serafin Sabol, i odali im počast.


Foto Ivica Tomić


Foto Ivica Tomić



Foto Ivica Tomić


Foto Ivica Tomić