Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Priznanje PGŽ

Gradonačelnik s najdužim stažem u Hrvatskoj: Vasiliću priznanje Županije za 25 godina mandata

Foo I. Tomić
Foo I. Tomić
Autor:
Objavljeno: 15. svibanj 2018. u 20:21 2018-05-15T20:21:20+02:00

RIJEKA Priznanje Primorsko-goranske županije gradonačeniku Krka Dariju Vasiliću uručio je župan Zlatko Komadina, u povodu 25 godina mandata na mjestu prvog čovjeka Krka, čime je Vasilić ujedno i najdugovječniji gradonačelnik u Hrvatskoj. Vasilić je, kazao je tom prilikom Komadina, nakon prvih izbora bio najmlađi gradonačelnik Krka, a danas je gradonačelnik s najdužim stažom.
– Dugogodišnji rad i trud, bez afera, i birači znaju honorirati, a s obzirom na postignute rezultate, nema razloga da Darijo Vasilić i dalje ne ostane na mjestu gradonačelnika Krka – rekao je Komadina, naglasivši da je Krk otočni uzor Hrvatske po dosegnutom razvoju na svim područjima.

– U 17 godina, koliko sam na mjestu župana, Vasilić i ja bili smo politički saveznici i protivnici, ali nikada nismo bili politički neprijatelji. Uvijek smo dobro surađivali, a upravo to je jedna od posebnosti ove naše Županije – bez obzira na političke boje, jednako surađujemo sa svim našim jedinicama lokalne samouprave – istaknuo je Komadina.
Vasilić je zahvalio na priznanju, kazavši kako je Krk primjer zajedništva i suradnje, što je rezultiralo velikim razvojnim iskoracima i realizacijom čitavog niza projekata.

– Taj razvoj, postignut u ovih 25 godina jasno je vidljiv svakome tko dolazi na Krk. Imamo besprijekornu infrastrukturu, ljudi s Krka ne odlaze, natalitet je u porastu, nemamo nezaposlenih, grade se novi turistički kapaciteti. To je današnja slika otoka Krka, a meni osobno bilo je zadovoljstvo voditi Grad i koordinirati razvoj cijelog otoka, uz veliku pomoć Županije, naglasio je gradonačelnik Vasilić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.