Ulaganja

Gradit će se rotor Saršoni i cesta Mladenići – Ronjgi

Ljiljana Hlača



VIŠKOVO Upravni odjel za pomorsko dobro, promet i veze PGŽ-e najavio je dvije velike cestovne investicije čija ukupna vrijednost za ovu godinu iznosi 4 milijuna i 125 tisuća kuna. Prva investicija se odnosi na izgradnju kružnog toka na spoju cesta ŽC 5055 i ŽC 5017, lokalitet Saršoni. Ovi radovi trebali bi početi već ovog mjeseca, najkasnije sljedeći mjesec.


– Izgradnja tog kružnog toka iznosi 1.750.000 kuna, a u tim radovima Općina Viškovo sudjeluje sa 625.000 kuna. Projekt predviđa postojeće raskrižje pretvoriti u kružni tok, s upojnim bunarom za prikupljanje oborinskih voda u sredini konstrukcije, zatim izgradnju autobusnog ugibališta koje će također imati upojni bunar, ali 200 metara dalje na lokaciji ŽC 5017. Izvođač radova je tvrtka L.E.-M.I.L. iz Ozlja, a radovi bi trebali trajati 70 dana, saznajemo u Županiji.


Druga investicija, čiji je početak najavljen za ovu godinu, odnosi se na sanaciju županijske ceste 5055, dionice Mladenići – Ronjgi. U tom zahvatu Županijska uprava za ceste ove godine sudjeluje s 2.375.000 kuna te će s isto toliko participirat i sljedeće godine. Navedena investicija će se izvoditi kroz dvije godine u kojoj financijski sudjeluje Općina Viškovo te KD Vodovod i kanalizacija. Ukupni njezin iznos je čak 16 milijuna kuna. Dionica je dugačka oko jedan kilometar i ide od groblja do skretanja za Ronjgi. Radovi obuhvaćaju izradu vodovodnih instalacija, kanalizaciju, oborinsku odvodnju, radove HEP-a, javnu rasvjetu, DTK mrežu, nogostupe i samu prometnicu.