Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Sjednica Fakultetskog vijeća

Građevinski fakultet izabrali su studenti iz cijele Hrvatske

Građevinski fakultet daje visokokvalitetno obrazovanje / Snimio Vedran KARUZA
Građevinski fakultet daje visokokvalitetno obrazovanje / Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 6. srpanj 2018. u 22:28 2018-07-06T22:28:13+02:00

Novosti za studente od protekle godine tiču se podrške brucošima pa je uveden projekt »Nastavnici-savjetnici« koji se pokazao korisnim te će se s njim nastaviti  u budućnosti

RIJEKA   Na Građevinskom fakultetu u Rijeci je održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća u povodu obilježavanja Dana fakulteta, a tom prilikom dekanica i izvanredna profesorica dr. sc. Ivana Štimac Grandić objavila je izvješće rada Fakulteta u protekloj akademskoj godini te najavila što se sve nalazi pred njima.

Ova je godina izuzetno bitna i zbog obilježavanja 45. godišnjice rada Sveučilišta u Rijeci te 385. godišnjice visokog obrazovanja u Rijeci, što su posebno naglasili članovi Fakultetskog vijeća Građevinskog fakulteta i prorektor za organizaciju i upravljanje infrastrukturom Sveučilišta u Rijeci Goran Turkalj.

Usavršavanje

Dekanica Štimac Grandić navela je kako Građevinski fakultet od 1991. godine djeluje samostalno, a kadrovske izmjene tiču se umirovljenja i otvaranja novih radnih mjesta, što je slučaj u ovoj godini bio s mjestom asistenta i doktoranda.

–  Studijski programi nepromijenjeni su od 2005. godine, a na preddiplomskom studiju nalazilo se 356 studenata, dok je diplomski pohađalo 118 studenata. Posebno zadovoljstvo za Fakultet je što mnogi studenti dolaze iz ostalih dijelova Hrvatske – istaknula je Štimac Grandić.

Novosti za studente od protekle godine tiču se podrške brucošima pa je tako uveden projekt »Nastavnici-savjetnici« koji se pokazao iznimno korisnim te će se s njim nastaviti i u budućnosti. Dekanica je naglasila s čime se studenti sve susreću tijekom studija, a tiče se njihove struke. Tako se tu nalaze laboratorijski rad, terenska nastava, ali i korištenje inovativnih metoda u nastavi.

Nastavnici se usavršavaju i u domeni Sveučilišta u Rijeci, ali i na inozemnim institucijama preko raznih programa, a bitna sastavnica Građevinskog fakulteta je sudjelovanje u javnim događanjima preko radionica i predavanja što se odvijaju u sklopu Festivala znanosti.

–  Za sada su aktivna tri znanstvena projekta. Znanstvena produkcija dosegnula je velik broj objavljenih znanstvenih radova, a visoka citiranost ukazuje na kvalitetu koju ti radovi nastavnika, asistenata i docenata donose – rekla je Štimac Grandić.

Brojna priznanja

Izvješće dekanice obuhvatilo je organizaciju konferencija, izdavaštvo i poslovne suradnje s jedinicama lokalne samouprave od kojih se posebno ističe sanacija riječke kulturne baštine, odnosno ulaz iznad HNK Ivana pl. Zajca.

Zaključak je stavljen na brojna priznanja i nagrade za profesore koji su svojim radom pridonijeli da Građevinski fakultet danas postane institucija koja će svojim studentima pružiti visoku razinu kvalitete obrazovanja u području tehničkih znanosti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.