Socijalna skrb

Grad Rijeka prima zahtjeve: Umirovljenici i stariji bez prihoda mogu dobiti pomoć u novcu

Damir Cupać

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Građani putem e-Savjetnika Socijalnog programa Grada Rijeke mogu saznati mogu li postati korisnici jednog od ova dva oblika pomoći



RIJEKA Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb će do 18. siječnja 2019. godine zaprimati zahtjeve umirovljenika s manjim mirovinama te zahtjeve starijih osoba bez osobnog prihoda za novčanu pomoć u 2019. godini. Zahtjevi se podnose radnim danom od 8.30 sati do 15.30 sati u šalter-sali na Titovom trgu 3.


– Građani putem e-Savjetnika Socijalnog programa Grada Rijeke mogu saznati mogu li postati korisnici jednog od ova dva oblika pomoći, a to su mjesečna novčana pomoć koju može ostvariti umirovljenik/ca s mirovinom do 1.400 kuna, odnosno mjesečna novčana pomoć koju može ostvariti osoba u dobi od 65 godina naviše, koja nema u (su)vlasništvu nekretninu, osim eventualno one u kojoj stanuje, ne ostvaruje osobni prihod, a ukupan prosječni mjesečni prihod svih članova njezina kućanstva u zadnja tri mjeseca iznosi do 2.300 kuna za jednočlano kućanstvo, 2.900 kuna za dvočlano kućanstvo, 3.900 kuna za tročlano kućanstvo i 5.000 kuna za četveročlano kućanstvo, a za kućanstva s više od četiri člana cenzus prihoda za svakog člana povećava se za 700 kuna, pojasnili su u Odjelu gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb.