Div na kupalištu

Golema meduza uznemirila kupače na plaži Glavanovo

P. N.

Ružičast klobuk od oko pola metra u promjeru, te dugački plavkasti žarnici brzo su privukli pozornost gotovo svih kupača na plaži



RIJEKA » Kupače na popularnoj plaži Glavanovo jučer je uznemirio prizor goleme meduze koja se sasvim približila obali. Neuobičajeni stanovnik morskih dubina imao je, kažu očevici, ružičast klobuk od oko pola metra u promjeru, te dugačke plavkaste žarnike. Brzo je privukao pozornost gotovo svih kupača na plaži, među kojima su bili i supružnici Margareta i Milorad Dejanović. 


  – Čuli smo vrisku djece i vidjeli kako se ostali kupači oko nečega okupljaju i gledaju, kazala nam je gospođa Dejanović. 


  Milorad Dejanović meduzu je odlučio ukloniti iz mora kako bi se izbjegla potencijalna opasnost za kupače te je izbacio na plažu. 




  – Suprug je našao neku granu kojom je gurao meduzu do obale. Tek smo tada vidjeli koliko je stvarno velika. Mi smo obišli gotovo čitav Jadran i nikad do sad nismo vidjeli takvo što, kazala je Dejanović. 


  Margareta Dejanović istaknula je kako se nitko od prisutnih na plaži, srećom, nije našao na putu žarnicima meduze. 


  – Kad smo ušli u more nakon što je meduza spremljena u vrećicu na obali, svi smo imali osjećaj da nas nešto svrbi, ali vjerojatno je to bilo pod dojmom prizora goleme meduze koja ipak nikoga nije direktno opekla, kazala je Dejanović. 


  Tako je, na kraju, deblji kraj ipak izvukla meduza koja je približavanje plaži platila glavom, kao što to najčešće biva kada se neka, makar i samo potencijalno opasna životinja nađe preblizu ljudima.