Glasovima putnika iz 179 zemalja Rijeka izabrana u top 10 najboljih europskih destinacija 2020.

Alenka Juričić Bukarica

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Ovaj izvrstan visoki plasman rezultat je kontinuiranog rada cijele destinacije i dokaz sve boljeg pozicioniranja Rijeke na svjetskoj turističkoj karti, a u prilog tome ide i činjenica da je 77 posto glasova iz inozemstva, a 23 posto glasova iz Hrvatske, kažu u TZ-u grada Rijeke



RIIJEKA – Rijeka je izabrana u 10 najboljih destinacija koju svakako treba posjetiti 2020. Naime, u izboru koje provodi European Best Destinations, europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, iako nije izabrana za ovogodišnju najpoželjniju europsku destinaciju, Rijeka je uvrštena na listu 10 najboljih europskih destinacija u 2020. godini, temeljem glasova putnika iz 179 zemalja iz cijelog svijeta.


Od 15. siječnja do 5. veljače tako su milijuni putnika i turista iz cijelog svijeta glasali za svoje omiljene destinacije, a Rijeka se za titulu Najbolje europske destinacije 2020. natjecala s dvadesetak europskih turističkih destinacija, među kojima su i velike poput Pariza, Berlina, Madrida, Rima i Praga te se pozicionirala na visoko osmo mjesto.


– Ovaj izvrstan visoki plasman Rijeke rezultat je cjelogodišnjeg kontinuiranog rada cijele destinacije i dokaz sve boljeg pozicioniranja Rijeke na svjetskoj turističkoj karti, a u prilog tome ide i činjenica da je 77 posto glasova iz inozemstva, a 23 posto glasova iz Hrvatske.




Glasači su prepoznali Rijeku kao destinaciju s vrlo snažnim identitetom i multikulturalnošću, koja u potpunosti opravdava slogan Europske prijestolnice kulture – Luka različitosti u kojoj će svaki posjetitelj naći nešto za sebe.


Brojne manifestacije koje se održavaju tijekom cijele godine pretvorile su Rijeku u jednu od najboljih europskih city break destinacija, a dokaz tome je i ovaj sjajan rezultat, istaknuli su u Turističkoj zajednici grada Rijeke i poručili – ako još niste, spremite kofere i dođite u Europsku prijestolnicu kulture, u grad u kojem možete biti što želite!