Humanost

Gimnazijalci prikupljaju novac za Dječju bolnicu Kantrida

Ingrid Šestan Kučić



RIJEKA Učenici Prve riječke hrvatske gimnazije danas će u svojoj školi održati humanitarnu akciju »PRHG za dječju onkologiju« kojoj je cilj prikupiti novčana sredstva za Odjel onkologije u Dječjoj bolnici Kantrida. U dvorištu gimnazije će se od 10,45 do 14 sati održavati humanitarni turnir u košarci, a učenici spremaju i humanitarnu tombolu.


Zainteresirani građani također mogu sudjelovati u ovoj hvalevrijednoj akciji mladih riječkih gimnazijalaca te na štandu koji će se nalaziti ispred škole, u ulici Frana Kurelca, donirati željeni iznos za Odjel dječje onkologije. Humanitarna akcija održava se u čast košarkaša Matije Katalinića, koji je preminuo nakon borbe s teškom bolešću osteosarkomom, a čija je životna priča, kaže ravnateljica Jane Sclaunich, povezala i dirnula učenike i profesore Prve riječke hrvatske gimnazije.


– Učenici Prve riječke gimnazije su sami došli na ideju da organiziraju ovu humanitarnu akciju i time podrže sve druge mlade ljude i djecu koja se susreću s teškom bolešću. Svi profesori i djelatnici škole iznimno su ponosni na inicijativu učenika, koji već sad shvaćaju značaj društveno korisnog ponašanja, socijalne osjetljivosti i građanske inicijative, kaže ravnateljica.