Foto Damir Škomrlj
Sam početak kuhanja Bartojskog kotlića obilježio je pljusak, koji kuharima nije nimalo smetao, naprotiv, čak ih je uz vruće kotliće i vatru s ognja nakratko i osvježio
Jedanaesto izdanje gastro manifestacije Bartojski kotlić, tradicionalnog događanja programa obilježavanja blagdana sv. Bartola – Bartoje, koji se ove godine obilježava i kao Dan Općine Čavle, okupilo je u dvorištu Buffeta Pomorac u Čavlima dvadeset i četiri ekipe s područja Grobnika, Bakra i okolice, koji su odmjerili svoje snage u kuhanju lovačkog gulaša.
Sam početak kuhanja obilježio je pljusak, koji kuharima nije nimalo smetao, naprotiv, čak ih je uz vruće kotliće i vatru s ognja nakratko i osvježio. Stručni žiri u sastavu Željka Frlan i Damir Begić te gost iz Ilirske Bistrice, Rihard Baša, i ove je godine imao težak zadatak – ocijeniti najbolje kuhane gulaše.
Ocjenjivali su jela u četiri kategorije – okus safta, kuhanost mesa, okus mesa i izgled gulaša, a ocjene od 0 do 10 zbrajale su se i određivale pobjednika. Međutim, kako je kazao direktor Turističke zajednice Općine Čavle Ivan Salamon, pobjeda u ovom natjecanju nije bitna, važno je sudjelovanje i druženje.
Bartojski kotlić i ove su godine organizirali Turistička zajednica Općine Čavle i Buffet Pomorac iz Čavala, pod pokroviteljstvom Općine Čavle. Zabavni dio programa vodio je Frenki Fućak.
U Bartojskom kotliću ove su godine sudjelovale su 24 ekipe s područja Grobnika i Bakra te okolice – Prima Tim, Udruga Palentar, čiji su članovi osim što su se natjecali i kuhali palentu za sve sudionike, dvjestotnjak porcija, Dondolaši, Čin daje tin boje, Za sin sega, Vinogradari, CIA, Ekipa »11«, HDZ Čavja, Čeh Tim, No name, Cerničani, Ajkule, Dva i pol muškarca – Povratak, Vreli… (Penisi), Bajci Vrhnjina, Rosinovi, Krenovčani, Ribarnica Vladimir (Mile), Bužban (Mile), Mineralna, Dirnis, Bo-Ma i Gušti su gušti.