Skup u Rijeci

Gabrić: Tko u nedjelju ne bude glasovao, kukavica je i konformist

Hina

Gabrić je pozvao na izlazak na izbore u nedjelju, naglasivši da su oni koji ne žele glasovali uz obrazloženje »da nemaju za koga glasovati ili da to nema smisla, »kukavice i konformisti koji podržavaju ovakvo stanje«.



RIJEKA Predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić na današnjem predizbornom skupu koalicije »Partnerstvo hrvatskog centra« u Rijeci pozvao je građane na aktivnije sudjelovanje u politici ocijenivši da političari iz najjačih hrvatskih stranka i njihovi koalicijski partneri nemaju razlog da se bore niti da mijenjaju svijet oko sebe.


Gabrić je ustvrdio da bi političari »u nadgradnji« trebali u istoj mjeri osjetiti teret krize kao i »ljudi u proizvodnji« i to smanjujući svoje plaće. Kazao je da bi se sad moglo »otpustiti 50 posto birokracije i to zato jer ne radi«, ali ne da završi na ulici, nego da prve godine dobija 50 posto plaće, a sljedeće godine 25 posto.


Spominjući katastrofalne posljedice poplava, istaknuo je da »političari nisu u stanju podnijeti ostavke zbog toga što se dogodilo«.




 »To se dogodilo zbog toga što smo korumpirana zemlja«, rekao je, dodajući da su Hrvatske vode izgradnju nasipa dodjeljivale »privatnim ljudima«, po dvostrukoj cijeni od one u drugim zemljama Europe.


 Gabrić je pozvao na izlazak na izbore u nedjelju, naglasivši da su oni koji ne žele glasovali uz obrazloženje »da nemaju za koga glasovati ili da to nema smisla, »kukavice i konformisti koji podržavaju ovakvo stanje«.


Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor je ocijenio da su ovi izbori važni zbog toga što se u Europskom parlamentu donosi dvije trećine odluka koje se odnose na naše područje. S druge strane, rekao je, na ovim izborima se treba uputiti poruka SDP-u i HDZ-u da ostale stranke koje sudjeluju na izborima žele tri mandata jer nisu zadovoljni onime što je SDP ostvario u prošle dvije godine ni onime što je učinio HDZ prije toga.


Kandidat s područja Primorsko-goranske županije na listi ove koalicije Amir Muzur (PGS) je rekao da izabrani europalamentarac može utjecati na utvrđenje mjera za privlačenje investicija, smanjenje administrativnih prepreka za investiranje i slično.


Predsjednici stranaka članica koalicije Darijo Vasilić (PGS) i Danko Švorinić (Lista za Rijeku) istaknuli su da se ova kolicija u razdoblju sve jače centralizacije zalaže za istinsku decentralizaciju i regionalizaciju zemlje