Nema savjetnika

Frljiću i Turatu za EPK 2020 isplaćeno 90.000 kuna, ove godine rade – besplatno

Damir Cupać

Oliver Frljić / Snimio Sergej DRECHSLER / Nl arhiva

Oliver Frljić / Snimio Sergej DRECHSLER / Nl arhiva

Turato i Frljić bili su dio tima za koncept, dok je gđa. Prijić bila dio tima koji je ispred Sveučilišta kao glavnog strateškog partnera projekta predstavljao projekt Rijeka 2020 pred nezavisnim europskim panelom za ocjenjivanje kandidature. U ovoj godini s njima nisu sklopljeni nikakvi ugovori niti im je po bilo kojoj osnovi u 2017. išta isplaćeno, premda i dalje aktivno doprinose projektu Rijeka 2020, navode u tvrtki Rijeka 2020 i Odjelu gradske uprave za kulturu



RIJEKA Nezavisni kandidat za riječkoga gradonačelnika i bivši gradski vijećnik Hrvoje Burić na aktualnom je satu posljednje sjednice gradskoga parlamenta iznio podatak da su savjetnici na poslu za EPK 2020, a nabrojao je Olivera Frljića, Idisa Turata i Snježanu Prijić Samaržiju za savjetničke usluge primali 30.000 kuna brutto.


Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel odgovorio je da ne zna iznos, te da će provjeriti o kojem je iznosu riječ.


Postavili smo pitanje Odjelu gradske uprave za kulturu i trgovačkom društvu Rijeka 2020, tko obavlja savjetnički posao i koliki je honorar za njega.




– U Trgovačkom društvu RIJEKA 2020 d.o.o. nema angažiranih osoba na pozicijama savjetnika. Ovo je društvo do sada raspisalo natječaje za sljedeća radna mjesta: voditelj razvoja, direktor kulture, voditelj pravnih poslova, voditelj ekonomskih poslova i voditelj marketinga, od kojih su popunjena mjesta voditelj razvoja. Na Gradskom vijeću vijećnik Burić postavio je pitanje vezano uz Turata, Frljića i Prijić Samaržija. Svo troje bili su dio tima za kandidaturu EPK. Turato i Frljić bili su dio tima za koncept, dok je gđa. Prijić bila dio tima koji je ispred Sveučilišta kao glavnog strateškog partnera projekta predstavljao projekt Rijeka 2020 pred nezavisnim europskim panelom za ocjenjivanje kandidature. U ovoj godini s njima nisu sklopljeni nikakvi ugovori niti im je po bilo kojoj osnovi u 2017. išta isplaćeno, premda i dalje aktivno doprinose projektu Rijeka 2020, navode u tvrtki Rijeka 2020 i Odjelu gradske uprave za kulturu.


Što se tiče njihovoga ranijeg angažmana stvari stoje drugačije.


– Njihov raniji angažman plaćen je – Frljić 49.442 kuna za poslove koncepcije, umjetničkog vodstva i koordiniranja aktivnosti međunarodnog dramskog programa u okviru programskog pravca Doba moći; Turato 40.155 kuna za poslove koncepcije, umjetničkog vodstva i koordiniranja aktivnosti u okviru programskog pravca Slatko i Slano, dok Snježana Prijić Samaržija nije nikada primila bilo kakvu isplatu za svoj rad i angažman na programu ili promociji projekta Rijeka 2020, zaključili su u poduzeću Rijeka 2020 i Odjelu gradske uprave za kulturu.