Kreativnost

Foto Tić: Humanitarna izložba dječjih fotografija na Sušaku

Ingrid Šestan Kučić

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Radi se o projektu namijenjenom djeci uključenoj u poludnevni boravak koji je inicirala građanska inicijativa fotografa s dugogodišnjim volonterskim iskustvom



RIJEKA U HKD-u na Sušaku otvorena je humanitarna izložba dječjih fotografija koje su snimili korisnici Dječjeg doma Tić u okviru Kreativne škole fotografije »Foto Tić«. Pojašnjavajući kako se radi o projektu koji je namijenjen djeci uključenoj u poludnevni boravak, što ga je inicirala građanska inicijativa fotografa s dugogodišnjim volonterskim i fotografskim iskustvom, ravnateljica Doma Tamara Žakula Desnica istaknula je da se radi o fotografima Ivici Tabuli, Nebojši Aniću, Željku Maletiću, Nenadu Šučuroviću i Majdi Anić.


Žakula Desnica je podsjetila da se radi o ustanovi koja pruža stručnu pomoć djeci koja su doživjela neki oblik zanemarivanja ili zlostavljanja, kao i djeci koja žive u socijalno otežanim uvjetima, a bavi se i provedbom preventivnih programa.


Po završetku Škole organizirana je humanitarna akcija pod nazivom »Foto Tić« s ciljem prikupljanja humanitarne pomoći kroz prodajnu izložbu radova polaznika Tića, a sredstva prikupljena tijekom akcije bit će namijenjena za organizaciju izleta korisnika Dječjeg doma Tić. Radovi polaznika Tića bit će izloženi i na štandu na Korzu, od 12. do 16. prosinca, a tada će osim fotografija biti izloženi i keramički radovi koje djeca izrađuju u Tiću. Prema najavama Ivice Tabule, u prosincu će biti otvorena još jedna izložba i to u nogometnom kampu Rujevica.




Gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je da je Dom Tić respektabilna ustanova koja brine o djeci s lošim iskustvima.