Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 6
Sutra: 12° 12° 6
28. siječnja 2020.
Javni poziv

FIPRO i PGŽ financiraju inovativne poduzetničke projekte

FIPRO i PGŽ financiraju inovativne poduzetničke projekte
FIPRO i PGŽ financiraju inovativne poduzetničke projekte
Autor:
Objavljeno: 9. studeni 2019. u 8:19 2019-11-09T08:19:15+01:00

Javni poziv otvoren je do 29. studenoga, a sredstva se dodjeljuju za financiranje prihvatljivih troškova razvoja i komercijalizacije inovacija

RIJEKA Zaklada FIPRO u suradnji s Primorsko-goranskom županijom objavila je javni poziv za dodjelu financijskih sredstava za inovativne poduzetničke projekte s područja PGŽ-a.

Javni poziv otvoren je do 29. studenoga, a sredstva se dodjeljuju za financiranje prihvatljivih troškova razvoja i komercijalizacije inovacija.

Kako piše u pozivu, prihvatljivi troškovi uključuju troškove izrade ili nabavke potrebne opreme, alata i materijala za izradu inovacije, izrade, ispitivanja, usavršavanja prototipa proizvoda ili postupka pružanja usluge, pripreme za izlazak na tržište, promotivnih aktivnosti te aktivnosti ugovaranja i razvoja distributivno prodajnih kanala, certificiranja ili atestiranja proizvoda ili usluga radi izlaska na tržište te pretraživanja stanja tehnike, pripreme i zaštite intelektualnog vlasništva.

Poduzetnicima će biti odobreno financiranje temeljem bodovanja od strane Povjerenstva, a objava rezultata na službenim stranicama Zaklade FIPRO očekuje se do 20. prosinca.

U sklopu javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava iz projekta Komercijalizacija inovacija, koji je organiziran u suradnji s PGŽ-om, na raspolaganju je 200 tisuća kuna, a pojedinom natjecatelju mogu se dodijeliti sredstva u minimalnom iznosu od pedeset tisuća kuna te maksimalnom iznosu do 200.000 kuna.

Ovom drugom objavom poziva u ovoj godini, Zaklada i PGŽ nastavljaju podupirati razvoj poduzetništva temeljenog na znanju i inovacijama u cilju podizanja razine konkurentnosti lokalnih poduzetnika. Javni poziv je objavljen na službenoj web stranici Zaklade FIPRO: www.fipro.hr. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze