Festival humanosti i koncert

FINALE AKCIJE ‘SVE ZA NAŠU DJECU’ Jer mi smo totalno drukčiji od drugih

Edi Prodan

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Prihod ostvaren na Festivalu humanosti, humanitarnom koncertu i call centru ide za opremanje senzorne sobe Udruge za osobe sa sindromom Down 



RIJEKA Jer mi smo totalno drukčiji od drugih – bili su stihovi kojima su se Vid Gržalja i njegov band Vilenjaci obratili okupljenom mnoštvu na Trgu Riječke rezolucije čime je započeo veliki finale ovogodišnje humanitarne akcije »Sve za našu djecu«.


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ



Akcije čija su sredstva ovog puta bila namijenjena za opremanje senzorne sobe neophodno potrebne Udrugi za osobe sa sindromom Down, simboličkog naziva Rijeka 21. A da trenutak bude uistinu veličanstven, nezaboravan i obilato natopljen emocijama, pobrinuli su se roditelji i djeca iz Rijeke 21 koji su se popeli na binu i složili pravi mali koncert u kojem su pravu euforiju izazvali kad je krenulo zborski »Rijeko mi te volimo«.




Četvrta humanitarna akcija Kanala Ri i Udruge Riječko srce i ove je godine postigla pun pogodak. Sve je započelo još u jutarnjim satima, kad se na Korzu održavao osmosatni Festival humanosti u sklopu kojeg su predstavnici dječjih vrtića, škola i učeničkih domova na štandovima prodavali vlastoručno izrađene rukotvorine, s čega je prihod također išao u korist akcije »Sve za našu djecu«.


Poslije 18 sati program se preselio na Trg Riječke rezolucije gdje su na humanitarnom koncertu nastupili Leteći odred, Alen Islamović, Neno Belan, Gustafi, Jole, Mia Negovetić, Marko Tolja, Colonia, Davor Lukas, Mauro Staraj, Koktelsi, Whiteheads i još mnogi drugi.


Ulaz na koncert je bio besplatan, a građani su, vrlo iskreno, iscrpno i nesebično svoj doprinos uplaćivali telefonskim pozivom – svaki poziv pet kuna. Paralelno s velikim koncertom, išao je i direktan prijenos gdje je u studiju Kanala Ri bio organiziran »call centar« u kojem su se javljali poznati građani, sportaši, glazbenici, liječnici, novinari i mnogi drugi.


Bila je tu tako rektorica Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija, župan i dožupanica Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i Marina Medarić, dogradonačelnik Rijeke Marko Filipović, vatrogasac hrabrog srca Dino Škamo, dok su iz Zagreba kako bi podržali akciju došli novinarka Ana Tomašković te Đana Atanasovska – Norina majka.


Dakako, bilo je tu još mnogo gospodarstvenika, gotovo svi predstavnici lokalne samouprave s otoka Krka, kao i brojni drugi iz ostalih gradova i općina Županije. Uz Kanal Ri direktan je prijenos bio i na TV Istri, dok su pokrovitelji humanitarne akcije »Sve za našu djecu« bili Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.