Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
20. listopada 2019.
Osma sezona

FILMOVI POD ZVIJEZDAMA Ljetno Art-kino: Pun pogodak za filmsku publiku

FILMOVI POD ZVIJEZDAMA  Ljetno Art-kino: Pun pogodak za filmsku publiku
FILMOVI POD ZVIJEZDAMA Ljetno Art-kino: Pun pogodak za filmsku publiku
Autor:
Objavljeno: 21. srpanj 2018. u 9:20 2018-07-21T09:20:26+02:00

U programu su bili filmovi nominirani za Oscara, hitovi domaće produkcije, kao i ciklusi nezavisne europske produkcije. Nisu zaboravljeni ni klasici, pa je tako svake srijede u srpnju prikazivan jedan kultni triler Alfreda Hitchcocka

RIJEKA Art-kino Croatia i ovog je ljeta omogućilo filmoljupcima uživanje u aktualnim filmovima širokog tematskog spektra. U dvorištu Samostana Gospe Lurdske od 15. lipnja do 27. srpnja svakog su dana imali priliku gledati vrhunske naslove domaće i strane kinematografije.

Ugodna ljetna atmosfera, blagi večernji povjetarac, čisto zvjezdano nebo i vrhunski filmski naslovi čine se kao pun pogodak za riječku publiku.

Osma sezona kina pod zvijezdama je započela s pobjednikom Sundance film festivala, filmom »Leptir« u sklopu vikenda mediteranskog filma. Oduševljenje lokacijom nije splasnulo ni kroz ostale dane, a dobra posjećenost prelazi u odličnu kada se radi o hrvatskim naslovima kao što je to bio film »Osmi povjerenik« koji je rasprodao projekciju. Zainteresiranost publike zadržavalo se u prvom dijelu programa s novim, još ne prikazivanim filmovima, dok je drugi dio donio retrospektivu najgledanijih filmova koje publika možda nije još stigla pogledati ili je pak željela ponovno uživati u njima.

2457944

– U program smo uključili i filmove nominirane za Oscara, hitove domaće produkcije, kao i cikluse nezavisne europske produkcije kako bi u širokom spektru programa svi mogli pronaći nešto za sebe. Nismo zaboravili ni klasike, pa tako svake srijede u srpnju prikazujemo jedan kultni triler Alfreda Hitchcocka, izjavila je Ines Čulo iz tima Art-kina Croatia.

Sam izbor filmova mi je, kao i uvijek u Art-kinu, bio kvalitetan i raznovrsan te je bilo naročito zabavno gledati film »Bježi!« na otvorenom. Vedre noći su u ovo doba godine uvijek vrlo ugodne, a odlazak u kino koje nije prostorno ograničeno pridonosi već opuštenoj atmosferi. Zahvaljujući ugođaju, gledatelji imaju priliku više sudjelovati u društvenim aspektima gledanja filma.
Promjene i inovacije u okolnostima gledanja filma čine cijeli proces mnogo zanimljivijim. Art-kino redovito stavlja naglasak na nove, zanimljive lokacije prikazivanja filmova, što dosljedno osvježava njihov program, ispričala je studentica Betty Stojnić koja je jedna od »stalne postave« publike Art-kina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.