Carnival DJ Session

Ex-port Delta: Party pod maskama uz talijansku legendu Stefana Noferija

Ivana Kocijan

Party pod maskama ove subote uoči karnevalske povorke / Foto Sergej DRECHSLER

Party pod maskama ove subote uoči karnevalske povorke / Foto Sergej DRECHSLER

Boje domaće scene na partyju u Export Delti branit će član pulskog Balance fm-a Lemon, poznati lovranski DJ System Divine, riječki producent Mystic te rezidenti Crkve, najboljeg malog kluba u Hrvatskoj, Life4Funk i Mecena



RIJEKA – Ove subote, uoči središnje karnevalske povorke 34. riječkog karnevala, bit će održan tradicionalni Carnival DJ Sessiona koji, kao i svake godine, Promocija d.o.o. u suradnji s domaćim underground snagama, organizira u Export Delti. Ove godine glavni će gost najvećeg riječkog maškaranog partyja biti legenda talijanskog underground zvuka Stefano Noferini, veteran klupskog zvuka čiji se funk/soul korijeni i danas čuju u njegovim tech-house stvarima.


Njegova rana izdanja nose tvrđi i eksperimentalniji acid techno zvuk koji nekad zalazi u progressive trance, a koketirao je i s drum’n’bass elementima. S vremenom se usmjerio prema masnijem tech house zvuku, s izraženim latino elementima, razrađenim perkusijama i organskim instrumentima. Premda obilato koristi sempliranje, njegovi su ključni alati i dalje klasične Rolandove mašine: 303, 909 i 808.





Danas mu je zvuk moćno definiran i futuristički, a kao glavne uzore navodi funk majstora Jamesa Browna i njemačkog electro-pionira Klausa Schulzea. Osim što izdaje za etikete kao što su Toolroom, Spinnin ili Reecovery Tech, Stefano Noferini i sam vodi uspješnu etiketu Deeperfect. Desetljeća provedena za DJ-pultom su rezultirala zavidnom vještinom, koja je uz vinile, njegov jedini alat.


Boje riječkog karnevala na partyju u Export Delti branit će član pulskog Balance fm-a Lemon, poznati lovranski DJ System Divine, riječki producent Mystic te rezidenti Crkve, najboljeg malog kluba u Hrvatskoj, Life4Funk i Mecena. Ulaz će, kao i uvijek do sada, biti besplatan.


Nakon zabave u Ex port Delti, tulum se nastavlja na službenom afterpartyju u Crkvi na kojem će nastupiti najuspješnija dama hrvatskog elektroničkog zvuka Marina Karamarko, član Work the Floor kolektiva Fryer, član KBS Entertainmenta Igorritza te rezidenti Crkve Altar Servers. Za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 30 kuna.