Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Potpora

Europa odobrila 2,3 milijuna kuna za spoj Brnasi-Dovičići

Europa odobrila 2,3 milijuna kuna za spoj Brnasi-Dovičići
Europa odobrila 2,3 milijuna kuna za spoj Brnasi-Dovičići
Autor:
Objavljeno: 6. siječanj 2018. u 10:13 2018-01-06T10:13:30+01:00

Izgradnjom ove ceste omogućit će se povezivanje prometnice u sklopu sportsko rekreacijske zone Halubjan s postojećom prometnicom te mogućnost realizacije planiranih kapitalnih projekata u zoni

VIŠKOVO Općina Viškovo osigurala je 2.397.590 kuna bespovratnih EU sredstava za izgradnju spoja sa spojnom cestom Brnasi-Dovičići. Projekt je prijavljen na natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za radzbolje od 2014. do 2020. godine temeljem kojeg je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela odluku o prihvatljivosti te Općini Viškovo utvrdila najviši iznos potpore. Izgradnjom ove ceste omogućit će se povezivanje prometnice u sklopu sportsko rekreacijske zone Halubjan s postojećom prometnicom te mogućnost realizacije planiranih kapitalnih projekata u zoni, uključujući sportsku dvoranu s pratećim gospodarskim sadržajima i Zavičajne kuće zvončara, kao i javnog parkirališta.

Cilj projekta povećanje je sigurnosti za pješake, osobito školsku djecu te vozače, kao i poboljšanje kvalitete prometne infrastrukture, napominju u Općini. Načelnica Viškova Sanja Udović napominje da je važno omogućiti adekvatnu prometnu infrastrukturu potrebnu za realizaciju planiranih projekata, kao i osigurati veću prometnu sigurnost.

– Izgradnjom ove nerazvrstane prometnice bit će omogućen sigurno kretanje pješaka i školske djece, s obzirom na to da se ovaj pravac koristi kao brži put za odlazak i dolazak u školu te do sportskih sadržaja u sklopu zone. Ostvarivanjem projekta svakako se utječe na kvalitetu života i životni standard stanovnika posebice posjetitelja i korisnika sportsko-rekreacijske zone te buduće Zavičajne kuće zvončara. Navedeno će posljedično utjecati i na povećanje broja turista te razvoj turističke ponude na području Općine. Također, realizacijom projekta poboljšati će se uvjeti rada za gospodarske subjekte u planiranoj zoni čime će se doprinijeti i razvoju poduzetništva i malog obrtništva – objasnila je načelnica Sanja Udović.

Ukupna vrijednost projekta s PDV-om iznosi 2.938.860 kuna, a predviđeno trajanje je osam mjeseci. Dovršetkom investicije bit će izgrađena nerazvrstana cesta dužine 237,84 metara zajedno s kružnim okretištem, oborinskom odvodnjom, javnom rasvjetom, nogostupima i prometnom signalizacijom. Dosad je izrađena cjelokupna projektna dokumentacija te su ishođene sve potrebne dozvole.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.