Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Sportsko druženje

foto Ekipe iz Kastva i Viškova pobjednici 15. igara antifaštista PGŽ-a

Foto Damir ŠKOMRLJ
Foto Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 17. lipanj 2018. u 12:30 2018-06-17T12:30:49+02:00

Ovogodišnje su Igre okupile više od 200  antifašista iz osam ekipa – Opatija, Liburnija, Crikvenica, Otoci, Gorski kotar, Rijeka i riječki prsten, Kastav i Viškovo te mladi  antif šisti, a pridružio im se i dio hrvatskih branitelja

RIJEKA Zajednička ekipa  antifašista Kastva i Viškova ukupni je pobjednik 15. po redu Sportskih igara  antifašista Primorsko-goranske županije, održanih u Dvorani mladosti na Trsatu, a pobjedničkoj ekipi pripao je prijelazni pehar. Ovogodišnje su Igre okupile više od 200  antifašista iz osam ekipa – Opatija, Liburnija, Crikvenica, Otoci, Gorski kotar, Rijeka i riječki prsten, Kastav i Viškovo te mladi  antif šisti, a pridružio im se i dio hrvatskih branitelja, koji su se natjecali u šahu, briškuli i trešeti, pikadu, boćanju i potezanju konopa. Prvo mjesto u boćanju osvojila je ekipa Kastav-Viškovo, koja je bila najuspješnija i u šahu, u briškuli i trešeti prvo mjesto osvojio je Krk, mladi  antifa šisti bili su najbolji u pikadu, a ekipa  antifašista Gorskog kotara u potezanju konopa.

Otvorenju sportskih igara ispred Grada Rijeke nazočio je zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, a ispred Primorsko-goranske županije pročelnik Ureda Goran Petrc. Igre su organizirali Savez  antifašističkih boraca i  antifašista Primorsko-goranske županije i Udruga  antifašističkih boraca i  antifašista Grada Rijeke, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

– Okupili smo se petnaestu godinu za redom, uvijek s istim ciljem – da se družimo i provedemo zajedničko vrijeme u sportskom ozračju. Naime, uz njegovanje  antifašističke tradicije, jedan od naših ciljeva je i sportsko druženje, a ove igre upravo su takav oblik druženja. Hvala našim pokroviteljima, čestitke pobjednicima, kazao je Dinko Tamarut, predsjednik SABA-a PGŽ-a.

RI166X1
15. igre antifašista PGŽ-a / Foto Damir ŠKOMRLJ

Na kraju igara podijeljeni su pokali najuspješnijim ekipama, a medalje za prva tri mjesta, zlatna, srebrna i brončana, pojedincima. Sljedeće godine, 16. Sportske igre  antifašista PGŽ-a najvjerojatnije će se odigrati u Viškovu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.