Prostor za druženje

Ekipa s Kozale uredila kvartovski zeleni kutak za sve generacije

Danijela Bauk

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Klupice, mural i nekoliko novih biljaka – zeleni kutak na prostoru bivšeg teniskog igrališta, sadašnjeg parkinga, između zgrada u Ulici Aleksandra Mamića 7 i 9 na Kozali, u subotu je konačno završen i pušten "u pogon"



Klupice, mural i nekoliko novih biljaka – zeleni kutak na prostoru bivšeg teniskog igrališta, sadašnjeg parkinga, između zgrada u Ulici Aleksandra Mamića 7 i 9 na Kozali, u subotu je i konačno završen i pušten “u pogon”.


Mali, ali slatki, projekt »Ozelenjivanje kvarta simbolom grada« inicijative građana Kristiana Starčića, Gorana Jovanića i Vlade Dubrovića, realiziran je u sklopu Zelenog vala kampanje »Uključi se!« Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i dokaz je da se sve može kad se male ruke slože, odnosno kad postoji ideja i želja da se ta ideja u konačnici i realizira.


Kristian Starčić, Goran Jovanić i Vlado Dubrović ekipa je iz kvarta koja je taj nekad zapušteni i neuređeni javni prostor ispod parka za djecu u kojem se nalaze sprave za igranje i stol za stolni tenis željela oplemeniti i urediti.




Tu su nekad bila posađena stabla amula, no od njihovog propadanja i rušenja do danas, površina nije obnovljena novim zelenilom. Projektom se želi zapuštenu javnu površinu opet učiniti ugodnom za boravak svim generacijama, a što su poželjeli, to su i realizirali.


– Drago mi je da smo konačno završili ovaj naš mali projekt. Nakon tri i pol mjeseca i manjih peripetija s postavljanjem klupica, sad je sve na mjestu. Zadovoljni smo i odmah smo krenuli s korištenjem, kaže jedan od inicijatora projekta Kristian Starčić.


Svečano otvorenje nastavilo se kao cjelodevno kvartovsko druženje za sve generacije: organizirana je igra Potraga za blagom, turnir u stolnom tenisu, dječji pool party, kotlić, te skuoština Karate kluba Belveder.