Neprihvatljivi uvjeti

EMITIRA SE SAMO GLAZBA Zaposlenici Totalnog FM dali kolektivni otkaz zbog neisplate plaća

Ingrid Šestan Kučić

Šestero zaposlnika riječke radio postaje odlučilo se na drastični potez / Snimio Ivica TOMIĆ

Šestero zaposlnika riječke radio postaje odlučilo se na drastični potez / Snimio Ivica TOMIĆ

"Novi nam je vlasnik ponudio uvjete na koje nismo htjeli pristati, a koji su se trebali početi primjenjivati od rujna. Stoga smo se odlučili na izvanredni otkaz zbog neisplate plaća te smo u utorak odradili posljednju šihtu, a od danas ćemo svi biti na Zavodu za zapošljavnje. Nitko od nas nema rezervni plan, a ono što mi je posebno drago je da je ekipa Totalnog do kraja ostala ekipa, jer zbilja smo bili poseban kolektiv", pojašnjava Stojiljković

 RIJEKA Zaposlenici riječke radio postaje Totalni FM ovog su se tjedna odlučili za kolektivni otkaz kojeg su u utorak poslijepodne uručili novom vlasniku Marku Šariću pa se tako od danas na toj radio postaji može čuti samo glazba.

Ukupno 6 zaposlnika riječke radio postaje na tako drastičan potez, navodi urednica informativnog programa Lena Stojiljković, odlučilo se nakon što je u kolovozu došlo do promjene vlasničke i upravljačke strukture.


– Novi nam je vlasnik ponudio uvjete na koje nismo htjeli pristati, a koji su se trebali početi primjenjivati od rujna. Stoga smo se odlučili na izvanredni otkaz zbog neisplate plaća te smo u utorak odradili posljednju šihtu, a od danas ćemo svi biti na Zavodu za zapošljavnje. Nitko od nas nema rezervni plan, a ono što mi je posebno drago je da je ekipa Totalnog do kraja ostala ekipa, jer zbilja smo bili poseban kolektiv, pojašnjava Stojiljković.


Novi direktor Totalnog FM radija Goran Bakić nije bio previše pričljiv po pitanju novonastale situacije, a iako su se zaposlenici odlučili za kolektivni otkar Bakić tvrdi kako nikakvih problema oko emitiranja programa nema, kao ni poštivanja prijavljenog programa Agenciji za elektroničke medije.




– Radio ide dalje. Radi se nova programska koncepcija i bit će to jedan od boljih radija u regiji, kratko je najavio Bakić.


Ujedno je konstatirao da je sve presvježe pa tako i njegovo obnašanje funkcije direktora koje traje tek dva i pol tjedna, ali i da će Totalni vrlo brzo ponovo započeti s emitiranjem informativnih emisija.


Na pitanje znači li to da se traže novi zaposlenici i o kolikom se broju radnih mjesta radi Brkić nije želio dati konkretan odgovor, već je samo napomenuo da se radi na sistematizaciji radnih mjesta.


Totalni FM do unatrag tri godine funkcionirao je kao samostalna radijska postaja, dok je prilikom osnivanja bio dio mreže lokalnih radijskih postaja koje su djelovale u gotovo svim većim hrvatskim gradovima.


Međutim s godinama su se lokalne medijske postaje gasile ili mijenjale koncepciju, a riječki Totalni je počeo djelovati samostalno.