Humanitarna akcija

Dva srca za srce Hrvatske: Rijeka i Vodice ujedinjeni u prikupljanju potrepština za vukovarsku Socijalnu samoposlugu

Andrej Petrak

Irena Rajsić, Tamara Mikulić i Jasna Solin osnivačice su socijalne samoposluge / foto Davor Javorovic/PIXSELL

Irena Rajsić, Tamara Mikulić i Jasna Solin osnivačice su socijalne samoposluge / foto Davor Javorovic/PIXSELL

Organizatori su u potrazi za volonterima koji bi mogli uskočiti na dežurstva u trgovinama, a svi zainteresirani mogu se obratiti na webu i Facebook stranici Riječkog srca ili na brojeve telefona 095/969-0257 i 091/541-8634, gdje su dostupne i sve dodatne informacije o ovoj akciji



RIJEKA – Humanitarna akcija »Dva srca za srce Hrvatske«, koja je udružila udruge Riječko srce iz Rijeke i Daj pet od srca iz Vodica u prikupljanju hrane i higijenskih potrepština za vukovarsku Socijalnu samoposlugu već se dobrano razmahala. Prikupljene su znatne količine hrane i drugih potrepština, a akciju je podržalo niz pojedinaca, tvrtki i udruga, ali i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović te župan Zlatko Komadina, s kojim je dogovoren i sastanak. Akciji su se priključili Konzum, Velpro, Birota, DM i Muller, u čijim su poslovnicama na području Rijeke i Primorsko-goranske županije postavljene donatorske kutije, a dogovoreno je i dežurstvo volontera. Ne manje važno, humanom cilju pomoći Socijalnoj samoposluzi grada Vukovara pridružili su se Klub mladih Rijeka i HNK Rijeka, djelatnici HT centra Rijeka, zajedno s brojnim vrtićima i školama, te crkvama Sv. Franje Asiškog na Pehlinu i Sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama.   



Tri vikenda – tri vukovarske večeri


U okviru akcije bit će održane tri vukovarske večeri, tri petka zaredom u ugostiteljskim objektima Docker Pub na Rujevici, Caffe bar 11 na Drenovi i Caffe bar Patriot u Dražicama. Prva će biti održana u petak, 2. prosinca u Docker Pubu uz duo na harmonici i gitari, a ulaz je simbolična donacija hrane i potrepština za vukovarsku Socijalnu samoposlugu. U planu je u četvrtak, 8. prosinca u Klubu mladih održati Slavonsku večer s istim ciljem.





– Rijeka i Dalmacija povezali su se u važnom humanom cilju, kako bi pomogli napuniti police vukovarske Socijalne samoposluge, za koju skrbi Humanitarna udruga Duga Vukovar, a sve sa željom da se socijalno ugroženim obiteljima iz Vukovara omogući sve što im je potrebno. Zahvaljujemo se svim dobrim ljudima, organizacijama i tvrtkama koje su dosad na bilo koji način podržale ovu akciju, objašnjava predsjednik Humanitarne udruge Riječko srce Dalibor Horvat Hoky, napominjući da je plan ovu akciju učiniti tradicionalnom, a odvijala bi se svake godine u studenom i prosincu, u povodu obilježavanja žrtve Vukovara u Domovinskom ratu.


U dosadašnjim dežurstvima u DM-u, Konzumu i drugim trgovinama već su prikupljene značajne količine hrane i higijenskih potrepština, a akcija se i dalje nastavlja sve do 20. prosinca. Organizatori su u potrazi za volonterima koji bi mogli uskočiti na dežurstva u trgovinama, a svi zainteresirani mogu se obratiti na webu i Facebook stranici Riječkog srca ili na brojeve telefona 095/969-0257 i 091/541-8634, gdje su dostupne i sve dodatne informacije o ovoj akciji. Hrana i higijenske potrepštine prikupljaju se sve do 20. prosinca na adresi PSC Lovorka, Rujevica 6, svakog dana od 9 do 17 sati, gdje je ljubaznošću PSC-a Lovorka ustupljen prostor za skladište. Sve prikupljeno bit će u koordinaciji s udrugom iz Vodica dostavljeno organiziranim prijevozom Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru, između 20. i 22. prosinca.  Prijevoz do Vukovara kombijem osiguran je zahvaljujući Ban travelu i Bakarskoj straži, a šleperom zahaljujući tvrtki Transkop. Organizatori još potražuju sponzore koji bi bili voljni pokriti troškove goriva do Vukovara.


  A. PETRAK