Plesne radionice

DreamDance ovog vikenda u Rijeci i Zagrebu: Jao, pa ja (ne) znam plesati

P. N.

Zadensajmo

Zadensajmo

Otpuštanjem standardnih obrazaca ponašanja otpuštamo i vlastite blokade, ostavljamo brige ispred vrata radionice, i konačno osjećamo što znači biti savršen. Ako vam je prvo što se pojavilo u glavi, jao, pa ja ne znam plesati, ili neka druga negativnost, možete ostati u svom začaranom kutku ili se pridružiti veseloj ekipi koja se je već naučila smijati svojim blokadama, kaže Pile



Sve oko nas nalazi se u stanju kretanja. Planete, ljudi, biljke, životinje, svi imaju svoj čarobni životni ples. Neki se sudaraju, neki samo pozdravljaju u prolazu.


Neki taj put doživljavaju kao pjesmu, neki kao horor film i dramu. Kako se kretati skladno i uživati u sebi, tuđem društvu i pokretu možete naučiti na radionicama Plesne meditacije DreamDance koje se ovog vikenda održavaju u Rijeci i Zagrebu, točnije u subotu, 24. rujna u MO Kozala te u nedjelju 25. rujna u Kući života. Radionice postavljaju članovi riječke udruge Spirit. 


Uz tehničku pomoć ostalih članova udruge, voditelj, poznavatelj glazbe, dugogodišnji organizator riječke škole za D.J.-e, Denis Pilepić Pile, probranom vas glazbom i zvukovima poziva na put u jednom drukčijem okruženju od uobičajenog. Osim što je glazbeni urednik dugogodišnji je organizator raznih radionica tehnika rada na sebi, te kreator ove zanimljive plesne meditacije koja je tijekom nekoliko godina predstavljena u Rijeci, Zagrebu, Čakovcu, Novom Sadu i drugim gradovima.




– Ljudi su navikli glazbu  i pokret, ples shvaćati površno. Glazba je tek kulisa za razgovore, piće i drugo. Pokret, ples, je tek površan i tek djelićem tijela izražen kod većine ljudi. Ipak, glazba je “dar bogova”, pokret je iskonski čin komunikacije i može biti slavlje života, života koji je ograničen ograničenjima koje smo dali glazbi i pokretu. Na plesnoj radionici pokrećemo cijelo tijelo, između nas i glazbe ne postoji prepreka, nema alkohola, droge čak ni nepotrebnih razgovora, jer postajemo zvuk, val na kojem jašemo. Glazba je raznolika i raznih ritmova, ovisno o kontekstu i trenutku.Otpuštanjem standardnih obrazaca ponašanja otpuštamo i vlastite blokade, ostavljamo brige ispred vrata radionice, i konačno osjećamo što znači biti savršen. Ako vam je prvo što se pojavilo u glavi, jao, pa ja ne znam plesati, ili neka druga negativnost, možete ostati u svom začaranom kutku ili se pridružiti veseloj ekipi koja se je već naučila smijati svojim blokadama, kaže Pile.


Broj sudionika je određen veličinom prostora na 12, tako da je potrebno brzo kliknuti za rezervaciju na stranice udruge Spirit, na kojima možete pronaći i druge informacije o događanju kao i komentare sudionika dosadašnjih radionica. Video o DreamDanceu možete pogledati na ovom linku.