Novost u eteru

Domaći program za domaće ljude: S emitiranjem počeo Radio Kastav

Andrej Petrak

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Slušateljima će Radio Kastav ponuditi cjelodnevni domaći medijski servis s lokalnim, ali i regionalnim informacijama, a posebna pozornost bit će posvećena njegovanju čakavice



KASTAV Radio za svaki dan-moto je Radija Kastav koji je počeo s emitiranjem u prvoj minuti utorka na frekvenciji 90,30 MHz, dobro poznatoj svim ljubiteljima domaće riječi i nota u eteru. Slušateljima će ponuditi cjelodnevni domaći medijski servis s lokalnom, ali i regionalnom informacijom, a posebna pozornost bit će posvećena njegovanju čakavice.


Dobrodošli svi


Signal Radija Kastav pokrivat će cijeli Kastav, ali i nešto šire područje. Pokretač radija je Udruga za promicanje medijske kulture i audiovizualnih djelatnosti »Castua«, iza koje stoje javnosti dobro poznata radijska imena: Nina Dukić Srok, koja je radila na radiju MaximumFM, Domaćem radiju, a možemo je i vidjeti na Kanalu RI i na RTL televiziji, Maja Stepančić, voditeljica na Primorskom i Domaćem radiju, Željko Đerić, bivši voditelj na Svid radiju, radiju Maximum FM, Domaćem radiju i Dean Farina, koji je radio u marketingu Primorskog radija, Radija Maximum FM i Domaćeg radija. Tu je i vanjski suradnik Edvin Rožić, koji će biti zadužen za produkciju reklama, glazbu i tehniku.


– Nudit ćemo domaći program za domaće ljude! Popratiti sva zbivanja u Kastvu i šire, a naša vrata uvijek će biti otvorena za sve zainteresirane: susjede, glazbenike, djecu i druge goste. Tko god došao je i više nego dobrodošao. Surađivat ćemo s udrugama, poduzetnicima, svima koji djeluju na ovom području, a rado bismo i da u našem programu sviraju učenici Glazbenog odjela kastavske Osnovne škole Milana Brozovića, rekla je Nina Dukić Srok.




Željko Đerić najavljuje da će Radio Kastav vratiti u eter čuvenu emisiju »Domaći kantunić« koja je s emitiranjem počela još 2005. godine na Maximum FM-u pa se nastavila na Domaćem radiju.


– Otvorit ćemo telefone, ponuditi pjesmu i muziku kako bi se slušatelji malo nasmijali i proveselili zajedno s nama, kaže Željko Đerić.


Podrška Grada


Oboje zahvaljuju Gradu Kastvu, bivšem gradonačelniku Ivici Lukanoviću, sadašnjem Mateju Mostarcu, kao i župniku Franji Jurčeviću na pomoći i podršci pri pokretanju kastavskog radija.


Gradonačelnik Matej Mostarac najavljuje da će i ubuduće podržati rad Radija Kastav jer smatra da je takav medij od velike važnosti za lokalnu zajednicu.