Suradnja

Dogovoreno osnivanje slovenskog lektorata na Filozofskom fakultetu u Rijeci

Ingrid Šestan Kučić



RIJEKA Veleposlanica Republike Slovenije u dr. sc. Smiljana Knez posjetila je Sveučilište u Rijeci, a tom se prilikom sastala s rektoricom prof.dr. Snježanom Prijić Samaržijom. Riječ je o prvom službenom posjetu slovenske veleposlanice riječkom Sveučilištu prilikom kojeg se Knez založila za unaprjeđivanje suradnje između dvaju sveučilišta te je najavila osobni angažman. Ujedno je načelno dogovoreno osnivanje slovenskog lektorata na riječkom Filozofskog fakultetu  o čemu će se nastaviti razgovori na sljedećem sastanku.


U pratnji veleposlanice bio je i opunomoćeni ministar te ekonomski savjetnik slovenskog Veleposlanstva Jakob Štunf koji je  predstavio konkretnu priliku za razvijanjem suradnje sveučilišta u smislu spajanja projekta Razvoja istraživačke infrastrukture Sveučilišta u Rijeci sa slovenskim gospodarskim sektorom kroz sudjelovanje na Sajmu poduzetništva u Celju koji se organizira u u rujnu.


S obzirom na to da su na sajmu zastupljeni mnogobrojni izlagači iz domene novih metodologija i  tehnologija u inter i multidisciplinarnim područjima riječ je o prilici da se riječko Sveučilište predstavi s opremom. Slovenski su gosti obišli i Kampus te su laboratorije Odjela za biotehnologiju gdje su ih primili pročelnica Odjela za biotehnologiju prof.dr. Anđelka Radojčić Badovinac, zamjenik pročelnice prof.dr. Krešimir Pavelić i raniji rektor Sveučilišta u Rijeci akademik Daniel Rukavina.