Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Opasan nogostup

'Dođite, to morate vidjeti': Stanovnici Svetog Kuzma zbunjeni radovima na mjesnoj prometnici

Foto: Vedran Karuza
Foto: Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 10. prosinac 2018. u 14:11 2018-12-10T14:11:10+01:00

Nije proširenje ceste, već nogostup

RIJEKA Dođite, to morate vidjeti. U dva su dana dovukli mehanizaciju, ostrugali rub ceste, i sad kreće asfaltiranje. Sve bi bilo u najboljem redu da se i s ovim komadom ceste nastavlja pločnik, nogostup koji je napravljen do jedne granice, ali ne – ovo će biti samo proširenje ceste koje će navodno imati tek crtu na kolniku koja bi trebala imitirati nogostup. Koliko je to sigurno, možete samo zamisliti, a ono čega se najviše bojimo – da neko dijete ne strada. Bojimo se naprosto da se zbog pedesetak metara rubnika, nekoliko stotina ili koje tisuće kuna ovaj prometni spoj ne pretvori u – cestu smrti.

Sukus je to prosvjeda ogorčenih mještana Svetog Kuzma zbog građevinskih radova u njihovoj blizini. Riječ je o cesti koja povezuje spoj puteva što vode u Sv. Kuzam i one prema Dragi, s brzom prometnicom koja od Bakra ide prema Industrijskoj zoni ili Kukuljanovu. Tim se putem kreće velik broj pješaka, pa tako i djece.

Dobili smo komentar vezano za ovaj slučaj od Rijeka prometa. U njihovom odgovoru stoji da uređenje koridora na nerazvrstanoj cesti u Ulici Sv. Kuzam (bivša lokalna cesta oznake L 58053) proizlazi iz prioriteta MO Sv. Kuzam za 2018. godinu i previđa radove na uređenju bankine tako da se očisti površina uz kolnik prometnice u prosječnoj širini 1 metara i dužini od oko 130 metara do spoja sa postojećim nogostupom.

Dakle, ne radi se proširenju kolnika već o pripremi za izgradnju pješačke komunikacije. Dodaje se još i to da će se ovim zahvatom zadovoljiti svi zakonski propisi u dijelu horizontalne i vertikalne signalizacije.

– Za kraj treba pojasniti da se ne radi o brzoj cesti, već cesti u naseljenom mjestu na kojoj je obavezno ograničenje brzine 40 kilometara na sat, zaključak je ovog poduzeća.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.