Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 6
Sutra: 3° 3° 6
22. siječnja 2020.
Višegodišnja tradicija

Dođite i ne štedite na čokoladama: Na Badnjak, točno u podne, Udruga Koga briga ima na Korzu svoj tradicionalni – sat pjevanja

Ovako je bilo prošle godine / Foto S. Drechsler
Ovako je bilo prošle godine / Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 23. prosinac 2018. u 21:50 2018-12-23T21:50:37+01:00

Naziv akcije na Badnjak je »Koga briga za čokoladu« tako da je fokus na – slatkišima. Pa svi koji dođu podržati akciju neka ne štede na čokoladama ili sličnim slasticama.

Na Badnjak, točno u podne, kako to višegodišnja tradicija nalaže, Udruga Koga briga koja se niz godina ističe cjelogodišnjim humanitarnom radom ima na Korzu svoj tradicionalni – sat pjevanja. U 12 sati naime počinje okupljanje kojem će se pridružiti i veliki broj sportaša, novinara, političara, naprosto ljudi koji žele pomoći da se svi zajedno osjećamo kao – ljudi. Prigodno se okuplja i niz glazbenika, pa tako i učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, a na »licu mjesta« bit će oformljen i svojevrsni »band aid« u čije su redove pozvani baš svi koji se u ozračju Badnjaka žele okušati u »live« pjevačkom nastupu na Korzu.A kako  za nama polako ostaje godina u koji su zajednički djelovale udruge Koga briga, Šarolija i Centar za kulturu dijaloga, i to unutar programa »Moje mjesto pod suncem« – red je da se 2018. i zaključi na jednaki način: prikupljanjem pomoći za djecu i obitelji koje su uključene u taj program. Prisjetimo li se, zajednički se, vrlo uspješno, kuhalo brudet u kolovozu, a rujan je donio i četvrto izdanje humanitarnog plivačkog maratona »S Prasca na Prasca«. Uspjeh akcije je bio jako velik, pa je red da se na jednaki način sve zajedno  i zaključi.Stoga, svi koji žele osjetiti istinski duh zajedništva u kojem bismo svi morali imati jednake barem one osnovne egzistencijalne pretpostavke, neka se u 12 sati okupe na Korzu, tamo gdje se ta najznačajnija riječka ulica križa s Trgom 128. brigade HV. Pa neka zapjevaju sve one tako popularne božićne glazbene standarde, kao i svima drage pjesme s »riječke scene«, ma sve što im je na srcu i duši. Svi pjevači, ali i svi oni koji će doći samo gledati i slušati, neka donesu što i koliko mogu, uz jedan uvjet – da je slatko. Naziv akcije na Badnjak je »Koga briga za čokoladu« tako da je fokus na – slatkišima. Pa svi koji dođu podržati akciju neka ne štede na čokoladama ili sličnim slasticama.I da, ima još jedna zanimljivost za najmlađe – na pjevačaki Badnjak dolazi i pravi pravcati Djed Mraz džepova punih bombona i – zanimljivih priča.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.