Sanacija

Do sutra gotov popravak sunčališta na plaži Carovo u Kraljevici

Biljana Savić

Površina popravljenog sunčališta iznosi 25 četvornih metara / arhiva NL

Površina popravljenog sunčališta iznosi 25 četvornih metara / arhiva NL

Sanacijom je predviđeno uklanjanje postojeće devastirane betonske podloge te izvedba nove u istoj visini, ukupne površine 25 četvornih metara.



 U sklopu radova vezanih uz održavanje plaža, red je došao na popravak oštećenog sunčališta na maloj plaži Carovo u Kraljevici. Radovi su započeli u ponedjeljak 1. kolovoza, ali su potrajali malo duže od predviđenog zbog lošeg vremena. No, sad su pri kraju i bit će gotovi najkasnije do četvrtka. Sanacijom je predviđeno uklanjanje postojeće devastirane betonske podloge te izvedba nove u istoj visini, ukupne površine 25 četvornih metara.


U sklopu radova obavit će se i sanacija pristupnih stepenica da bi plato plaže bio dostupan građanstvu. Sanacija se obavlja u sklopu plana upravljanja pomorskim dobrom na području grada Kraljevice. Vrijednost investicije iznosi 25.000 kuna, a u sklopu tog plana još je u lipnju sanirano i sunčalište na Oštru ukupne površine 60 četvornih metara kada su sanirane betonske ploče sunčališta, ploče ispod stepeništa, stepenice za ulazak u more i bočni zid dužine 30 metara. Ova je investicija vrijedna 47.500 kuna.