Akcija

Djelatnici Ridenta darivali krv

Sanja Gašpert

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler



RIJEKA Dvadesetak djelatnika Poliklinike Rident darivalo je krv na Zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka, koji je, zbog epidemije koronavirusa privremeno premješten u Sveučilišni kampus na Trsatu.


– Potreba za dragocjenom tekućinom uvijek je aktualna, bez obzira na svakodnevne izazove.


U ovim teškim trenucima solidarnost i pomoć svakog od nas posebno je potrebna.




Znajući za nedostatak zaliha krvi na Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka, okupili smo dvadesetak zaposlenika s prebivalištem u Rijeci kako bismo zajedno pristupili akciji darivanja krvi na Kampusu.


Snimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLER



Ovim činom primarno želimo pomoći drugim, što ujedno i u nama samima budi osjećaj samopoštovanja koji pozitivno utječe na naše trenutno zdravlje.


Stoga, sve zdrave sugrađane pozivamo da ovih dana učine isto, kazao je dr. Željko Miljanić, direktor Poliklinike Rident.


Kako su do daljnjega odgođene akcije darivanja krvi na terenu, planirana akcija darivanja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i Aktiva darivatelja krvi Viškovo, koja se trebala održati u Viškovu, bit će održana ove subote, 28. ožujka u vremenu od 8 do 13 sati, na prostoru Kampusa, Radmile Matejčić 2 (zgrada preko puta Građevinskog fakulteta).


Svojim odazivom akciju će podržati i članovi Kluba navijača Armada, a riječki Crveni križ poziva i sve ostale darivatelje da se odazovu akciji darivanja krvi i pokažu humanost u ovim trenucima kada je najviše potrebno.