Dječji tjedan

Dječji tjedan od 1. do 9. listopada: Klince čekaju zanimljive radionice, predstave, šuma…

Ljiljana Hlača

 Dječji tjedan / arhiva NL

 Dječji tjedan / arhiva NL

 Ciljevi obilježavanja Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu te organizirati posebne i prigodno odabrane sadržaje i aktivnosti tijekom tog tjedna



Gradsko kazalište lutaka, Gradska knjižnica Rijeka, Dječji odjel Stribor, Glazbeno scenska udruga Ri-Stars, Dom mladih, Društvo Naša djeca, Bazeni Kantrida i Astronomski centar Rijeka – samo su neke od institucija i udruga koje će u okviru Dječjeg tjedna nuditi mališanima i njihovim roditeljima bogati program, radionice, predstave, kreativne igre. Dječji tjedan započinje već ove subote, 1. listopada, i trajat će do 9. listopada. Riječ je o manifestaciji posvećenoj djeci koja se pod motom »Ljubav djeci prije svega« održava u prvom tjednu listopada, s ciljem promicanja dječjih prava te obraćanja pažnje na njihov položaj u društvu, u obitelji i lokalnoj zajednici. Program se provodi na inicijativu Odjela gradske uprave za školstvo Grada Rijeke.


– Ciljevi obilježavanja Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu te organizirati posebne i prigodno odabrane sadržaje i aktivnosti tijekom tog tjedna – naglasili su jučer sudionici manifestacije.


Već ove subote s početkom u 11 sati Gradska knjižnica Rijeka, Dječji odjel Stribor u suradnji s PD-om Kamenjak i Udrugom Šarolija provodi šumsku igru pod nazivom »Jesen u Šumi Striborovoj«, dok je Gradsko kazalište lutaka pripremilo dvije predstave – Malu sirenu i Pipi Dugu Čarapu. Dom mladih Tjednu se priključuje s nizom radionica – riječ je o likovnim susretima, ponuđene su radionice informatike, videa, vožnje bicikla, jezične igraonice i 3d printanja. Njihove su radionice besplatne. Društvo »Naša djeca« uključuje se sa svojim ekoprojektima, izložbama i humanitarnim akcijama, a Astronomski centar Rijeka će u okviru Tjedna imati edukativne prezentacije o svemiru, nebeskim tijelima (ulaz za djecu 10 kuna), dok će dječji i bazen za odrasle na Kantridi 9. listopada od 9 do 15 sati biti otvoreni za mališane i njihovu pratnju. Detaljniji program zbivanja dostupan je na web stranicama navedenih institucija. Prijave su u tijeku, a broj sudionika u grupama je ograničen.