Start u podne

Deset tisuća sudionika u 32. međunarodnoj povorci Riječkog karnevala

Portal Novilist.hr

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Deset grupa dolazi iz inozemstva – Italije, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Makedonije i SAD-a te 12 grupa iz raznih dijelova Hrvatske



Danas točno u podne na Korzu starta 32. međunarodna povorka Riječkog karnevala, u organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke, koja ove godine broji oko 10 tisuća sudionika podijeljenih u 113 grupa, s ukupno 80 alegorijskih kola.


Deset grupa dolazi iz inozemstva – Italije, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Makedonije i SAD-a te 12 grupa iz raznih dijelova Hrvatske.


Grupa studentske udruge AIESEC sastoji se od brojnih članova iz raznih europskih zemalja.




Prve riječke mažoretkinje zagrijat će posjetitelje zabavnim programom prije početka same povorke, a kraj je uvijek u režiji grupe Pom-F-Ri, koji će po završetku povorke, oko 20 sati, na Adamićevom gatu presuditi Pustu jedinstvenom ceremonijom paljenja na moru.


Završetkom »službenog« dijela, zabava ne prestaje, već se seli u riječke kafiće, klubove i Ex port Deltu gdje će cijeli dan trajati velika završna fešta, a na pozornici na Korzu prisutne će zagrijavati grupa Venus.



Prvi čovjek grada Rijeke ili gradonačelnik u ilegali Vojko Obersnel pozvao je sve koji mogu i žele da u nedjelju, 15. veljače dođu na Korzo gdje će se održati 32. međunarodna povorka Riječkog karnevala. Oni koji ne mogu doći, prijenos maškaranog ludila iz Rijeke mogu pratiti na Kanalu Ri.



U Ex port Delti održat će se cjelodnevna završna karnevalska fešta uz Brevis band i Number One.


Kao i svake godine do sada, Riječki karneval će preusmjeriti promet u gradu na Rječini, zatvoriti poneka parkirališta te izmjestiti taksi stajališna i autobusne postaje.


U nedjelju, 15. veljače, na sam dan održavanja velike povorke Riječkog karnevala od 11 do 22 sata u cijelosti će biti zatvoren promet središtem grada ili Rivom, Rivom Boduli, Ulicom Ivana zajca, Fiumarom, Scarpinom, Adamićevom i Zadarskom, te svim ulicama južno od Korza ka obali.


Zabrane parkiranja obuhvaćaju Muzejski trg, Trg 128. brigade Hrvatske vojske i Trg Riječke rezolucije, Putničku obalu, parkiralište Delta, Grobničku rivu i parkiralište »Pod voltun«.


Parkiranje će biti zabranjeno i u Zadarskoj ulici, Splitskoj, Zanonovoj te u Ulicama Riva, Riva Boduli, Verdijeva (zapad), Zagrebačka (zapad) i Ivana Zajca, kao i na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske i Trgu Riječke rezolucije.