Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Deseta generacija

Demo dan u Startup inkubatoru Rijeka: Prva nagrada i 100.000 kn timu Kapela Distilling Company

Snimio Vedran Karuza
Snimio Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 11. srpanj 2019. u 18:32 2019-07-11T18:32:00+02:00

Drugu nagradu u visini od 50.000 kuna dobio je tim ZUS BeeOtics, a treću od 25.000 kuna tim Jammeet

RIJEKA - Demo dan 10. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka, pod nazivom Demo day 10Xbooster, održan je jučer u Proizvodnom parku Torpedo, pri čemu je šest startup timova prvo prezentiralo svoje poslovne ideje, nakon čega su, odlukom žirija, odabrani najuspješniji, te su im dodijeljene i novčane nagrade.

Tako je prvu nagradu u visini 100.000 kuna dobio tim Kapela Distilling Company - Projekt urbane destilerije jakih alkoholnih pića, a članovi tog tima su Vedran Knežević i Neven Vorkapić.

Drugu nagradu u visini 50.000 kuna dobili su ZUS BeeOtics - Razvoj komercijalnog probiotika za pčele (članovi tima: Vladimir Zrnić, Filip Uljanić i Danijel Selgrad). Treću nagradu u visini 25.000 kuna dobio je tim Jammeet - Platforma za povezivanje glazbenika i bendova, čiji je jedini član Matija Lukanić.

Istaknuto je kako je 10. generacija korisnika Startup inkubatora započela s razvojem svojih poduzetničkih ideja u studenom 2018. Korisnici su u tijeku inkubacije sudjelovali na nizu radionica i predavanja podijeljenih u tri tematska modula, koja su im omogućila da svoje inicijalne ideje oblikuju, upotpune i dorade u skladu sa zahtjevima tržišta i suvremenog poslovanja. Uz to, timovima je na raspolaganju bila i mentorska mreža od preko 35 stručnjaka, s kojima su bili u poziciji rješavati specifična pitanja i izazove.

Jučer su svoje ideje prezentirali i timovi: Bokun - Kuhinja s platformom za naručivanje uravnoteženih i nutritivno vrijednih obroka (članice tima Sandra Vladišković, Anja Knežević, Ivana Majnarić i Kristina Nežić), Mobilna veterinarska ambulanta - Pokretna veterinarska ambulanta smještena u vozilu (članica tima Marina Pijaca), te House to go - Projekt dizajniranja personaliziranih, mobilnih i samoodrživih kućica (članovi tima: Ana Paris, Mladen Mladenović, Ana Lokas i Sonja Katana).

O nagradama, odnosno poretku šest timova, odlučila je komisija u sastavu: Jana Sertić, pročelnica riječkog gradskog Odjela za poduzetništvo, te sudionici panela Boguslawa Cimoszko Skowronski, Stevica Kuharski, Vedran Blagus i Goran Čandrlić. Voditelj programa bio je Aleks Curać Šarić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.