Isprobajte sve

Dani otvorenih vrata: Za vikend isplanirajte sportsku rekreaciju na Platku i u Delnicama

Sanja Gašpert

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina



RIJEKA Primorsko-goranska županija i Goranski sportski centar d.o.o. organiziraju tijekom vikenda, 20. i 21. svibnja, Dane otvorenih vrata Goranskog sportskog centra, kojim, kako je istaknuto na konferenciji za novinare, žele građanima približiti sadržaje kojima GSC raspolaže. Pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ-a Valerij Jurešić uvodno je podsjetio na višegodišnja ulaganja u Centar rekreacije na Platku, koji je postao jedan od najatraktivnijih sportsko-rekreacijskih centara u Hrvatskoj s cjelogodišnjom sezonom te je pohvalio još bolju i funkcionalniju klizališnu sezonu u Delnicama, u gradu kojem se razvija centar za bazične pripreme sportaša, koji podržava i Hrvatski olimpijski odbor.


Stručni suradnik za sport GSC-a Davorin Klobučar kazao je kako se putem Dana otvorenih vrata s povoljnim cijenama građanima želi pokazati pokazati koji su to sve sadržaji i što sve nude Platak i Delnice te promovirati sportsku rekreaciju koja znatno utječu na kvalitetu života i zdravlje. Novinarima se obratio i direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič, koji je kazao kako će posjetitelji Delnica i Platka tijekom vikenda imati prigodu po vrlo povoljnim cijenama isprobati brojne sportske i rekreativne sadržaje.


Tako će posjetitelji za samo 10 kuna na Platku od 10 do 18 sati moći uživati u Adrenalinskoj tubing vožnji (3 spusta), panoramskoj vožnji žičarom, satu igranja nogometa, košarke, odbojke na pijesku, graničara ili badmintona, disc golfu s opremom za četiri osobe ili boćanju sa setom boća. Za pet kuna posjetitelji će moći unajmiti dva bicikla na sat vremena, zabaviti se skačući 10 minuta na trampolinu ili isto toliko voziti auto na pedale ili jednom okušati adrenalinsku tubing vožnju.




Povoljne cijene dočekat će i posjetitelje Delnica, gdje će, također od 10 do 18 sati, za 10 kuna moći igrati košarka i odbojku u Sportskoj dvorani ili mali nogomet u Multifunkcionalnoj dvorani za sport i turizam. Ljubitelji kuglanja će za samo pet kuna moći kuglati sat vremena na kuglani, a za istu će se cijenu sat vremena moći koristiti vanjsko košarkaško igralište. Također, za samo jednu kunu zainteresirani će moći koristiti delnički bazen sat vremena. Tijekom oba dana, i u Delnicama i na Platku za posjetitelje će biti otvoreni postojeći ugostiteljski sadržaji.