Predavanja za 150 studenata

Danas počinje 3. Ljetna škola intervencijske radiologije

Filip Kušter

Sveučilišni kampus u Rijeci domaćin je 3. Ljetne škole intervencijske radiologije / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Sveučilišni kampus u Rijeci domaćin je 3. Ljetne škole intervencijske radiologije / Snimio Damir ŠKOMRLJ



RIJEKA  Sveučilišni kampus u Rijeci domaćin je 3. Ljetne škole intervencijske radiologije koja počinje danas i kojoj će prisustvovati 150 studenata završnih godina studija medicine iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te BiH.


Predavanja će držati dvadeset stručnjaka iz polja intervencijske radiologije iz Kliničkih centara u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj, a obrađivat će teme koje su vezane uz minimalno invazivne intervencijske zahvate.


U ukupno 29 predavanja cilj je studente upoznati sa zahvatima koji se izvode u Hrvatskoj i svijetu, pogotovo ako uzmemo u obzir da je intervencijska radiologija relativno mlada grana medicine koja omogućuje liječenje bolesti i stanja minimalnim invazivnim postupkom. Tijekom trodnevne edukacije i predavanja studentima će biti objedinjena teorija kroz praksu uz primjenu vrhunske tehnologije.  Osim za studente, ova će edukacija biti korisna i za same pacijente koji među najčešće intervencijske zahvate svrstavaju postavljanje stentova u krvne žile, širenje suženih krvnih žila balonom i druge. 

Organizatori 3. Ljetne škole intervencijske radiologije, koja traje od 14. do 16. lipnja, su Katedra za radiologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Klinički zavod za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Rijeka, dr. med. Damir Miletič s Instituta za radiologiju UKC Ljubljana i dr. med. Dimitrij Kuhelj u suradnji s Udrugom studenata FOSS MedRi i Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci.