Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Projekt PD-a Tuhobić

'Dan u planini' okupit će odgajatelje i djecu iz Italije, Turske i Hrvatske

Uskoro dvorana za penjanje u hali bivše tvornice Vulkan
Uskoro dvorana za penjanje u hali bivše tvornice Vulkan
Autor:
Objavljeno: 4. listopad 2019. u 7:02 2019-10-04T07:02:32+02:00

Dan u planini - Day in Mountain - naziv je projekta PD-a Tuhobić (osnovanog 1965. godine) koji će financirati Europska unija u iznosu od 41.000 eura

RIJEKA  Dan u planini - Day in Mountain - naziv je projekta PD-a Tuhobić (osnovanog 1965. godine) koji će financirati Europska unija u iznosu od 41.000 eura, otkrili su jučer na tiskovnoj konferenciji Verica Mance, voditeljica projekta, Damir Konestra, koordinator i Radmila Bajić, stručna suradnica na projektu.

Dan u planini formalno će započeti sljedeće godine u veljači, a uključuje edukaciju odgajatelja, odnosno učitelja i djece s naglaskom na orijentaciju u prostoru, stjecanje znanja i vještine, ali i približavanje prirode mališanama. Iz cijelog projekta izniknut će i priručnik za voditelje dječjih aktivnosti u prirodi. Tuhobić je nositelj projekta, a partneri su sportske ustanove u Italiji i Turskoj.

- Projekt će se provoditi kroz nekoliko radionica u kojima će sudjelovati odgajatelji /učitelji i djeca iz zemalja iz kojih dolaze sudionici projekta. U svakoj zemlji održat će se po jedna radionica. Završna će biti u Rijeci, na Platku. Ukupno će edukacijom biti obuhvaćeno 10-12 odgajatelja/učitelja iz svake zemlje te po dvadesetak djece, naglasio je Damir Konestra.

Na tiskovnoj konferenciji najavljen je i početak radova na opremanju dvorane za penjanje koja će se nalaziti u hali bivše tvornice Vulkan (Plumbum). Radovi uključuju postavljanje umjetne stijene dugačke 16 metara te visine od 5 do 7 metara, a za javnost bi trebala biti dostupna već za nekoliko tjedana.

- Dvoranu s umjetnom stijenom koristit će prije svega članovi SPK Tuhobić – sportski penjači kao dvoranu za treninge, a stijena će biti otvorena i za sve druge koji vole i žele penjati. Uz treninge sportskog penjanja (djeca već od 7 godina nadalje) SPK Tuhobić održava i Školu sportskog penjanja na otvorenom koju vode licencirani instruktori. Jedna takva škola upravo traje, cijena korištenja stijene za nečlanove bit će 30 kuna, naglašeno je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu