Prezentacije i radionice

Dan tehničke kulture na Korzu – od podvodnih aktivnosti do zrakoplovstva

Ingrid Šestan Kučić

Foto: Silvano Ježina

Foto: Silvano Ježina

Od 10 do 16 sati udruge će prezentirati svoj rad s ciljem da se mladi i građani uključe u jednu od tehničkih aktivnosti te tako osmisle svoje slobodno vrijeme



RIJEKA Zajednica tehničke kulture 23. svibnja sedmi će put na Korzu organizirati Dan tehničke kulture koji će, prema najvama predsjednika Zajednice Đordana Buccia, okupiti 22 udruge. Iako je prvotno planirano da će se Dan tehničke kulture održati 15. svibnja zbog najave lošeg vremena manifestacija je odgođena za 23. svibnja, a taj će dan u periodu od 10 do 16 sati udruge prezentirati svoj rad s ciljem da se mladi i građani uključe u jednu od niza tehničkih aktivnosti te na taj način osmisle svoje slobodno vrijeme.


– Uz prezentaciju rada udruga organizirat će se i radionice u kojima će moći sudjelovati svi posjetitelji. Radionice će se organizirati u velikom šatoru zajednice, dok će prezentacije udruga biti na otvorenom prostoru. Očekujemo dolazak škola, a dio škola sudjeluje i u radionicama. Prvi put će nam se pridružiti i Učenički dom Kvarner s radovima učeničke zadruge te Zajednica tehničke kulture Split, najavio je Bucci. Predstavit će se i učenici koji su sa svojim radovima sudjelovali na državnim natjecanjima iz robotike, automatike i elektrotehnike.


Posjetitelji će imati priliku gađati prstenac, voziti robota pauka, kao i vidjeti princip rada hidroelektrane sastavljene od elemenata robotike, a prema najavama koordinatora programa Silvana Skočaja manifestacija će objediniti svih 12 grana tehničke kulture, od podvodnih aktivnosti do zrakoplovstva. Dodajući kako se radi o hvalevrijednoj manifestaciji koja tehničku kulturu čini dostupnu svima, v.d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu, Renato Kostović, naglasio je da manifestacija ima podršku Grada Rijeke.