Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Skupovi u Rijeci

foto/video DVA HODA Kolonu "za život" zaustavilo desetak prosvjednica, policija ih doslovno odnijela

Foto S. Drechsler / Marko Gracin
Foto S. Drechsler / Marko Gracin
Autor: , ,
Objavljeno: 18. svibanj 2019. u 10:01 2019-05-18T10:01:00+02:00

Sudionici pro-life "Hoda za život" okupili su se ispred gradske ure i hodat će do trga bana Jelačića, dok su oni koji sudjeluju na kontraprosvjedu ispred Radio Rijeke. Oni će koračati do Jadranskog trga

U centru Rijeke danas prijepodne se istodobno i na vrlo maloj udaljenosti održavaju dva suprostavljena skupa - "Hod za život" i "Hod za slobodu". Sudionici su međusobno udaljeni stotinjak metara, no zasad sve protječe u redu, nema međusobnih provokacija ili dobacivanja.

Sudionici pro-life "Hoda za život" okupili su se ispred gradske ure i hodat će do trga bana Jelačića, dok su oni koji sudjeluju na kontraprosvjedu ispred Radio Rijeke. Oni će koračati do Jadranskog trga.

NOVO! 11:01 - Kolona "Hoda za život" došla je do svojeg odredišta. Tamo neće biti govora, već će se družiti uz glazbu.

NOVO! 10:47 - Policija odnosi prosvjednice u maricu. U roku od tri minute, hod je opet krenuo.

NOVO! 10:44 - Kolona "Hoda za život" je zaustavljena nakon nekoliko minuta. Na Korzu je sjelo desetak žena koje su im prepriječile put - nose transparent na kojem piše "Prvo su došli po žene, tko je sljedeći".

Pro life aktivisti pjevaju "Vjeruj u ljubav".

NOVO! 10:40 - Krenuli su i sudionici "Hoda za život"Poruka je "krećemo za one koji su najmanji". Nema nikakvih ekscesa i sve se odvija mirno na obje strane.

NOVO! 10:35 - Više stotina onih koji koračaju za slobodu, stigli su do Jadranskog trga gdje upravo počinju govori.

Foto Sergej Drechsler

NOVO! 10:25 - Sudionici "Hoda za slobodu" su krenuli - organizatori su ih upozorili da se ne obaziru na eventualne provokacije. Hod je počeo uz slogan "Ne damo prava i ne damo slobode".

Foto Sergej Drechsler

Sve osigurava dosta policajaca i redara.

NOVO! 9:55 - Među sudionicima "Hoda za slobodu" se pojavila i Dalija Orešković iz START-a, a tu su i predstavnici koalicije "Možemo". Dosad se okupilo više stotina ljudi, među kojima ima i dosta djece. "Oboružani su brojnim transparentima, među kojima ćemo spomenuti neke. "Moj mozak odbija povratak u srednji vijek"; "Sva sperma je sveta dok se iz nje ne izrodi hodač za slobodu", "Moja jajašca - moj omlet", "Odjebi od maternice bližnje svoje", "Biram sebe, a ne države".

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

NOVO! 9:45 - "Hod za život" u Rijeci se organizira drugu godinu zaredom, a danas je upriličen i u Osijeku, dok su idući tjedan na rasporedu Zagreb, Split i Zadar. Sudionici su odjeveni u plave i ljubičaste majice na kojima piše "Naša vrijednost nije određena našom veličinom", dok je s druge strane majice istaknut slogan "Zaštitimo nerođenu djecu - najugroženiju manjinu u Hrvatskoj".

Foto Marko Gracin

Na brojnim transparentima stoje natpisi poput; "Moj život je u tvojim rukama", "Život je dragocjen, njeguj ga", "Izaberi život, tvoja mama ga je izabrala".

- Sve ide kako je najavljeno i jako smo uzbuđeni da hod organiziramo već drugi put. Ovaj grad danas opet poručuje da slavi život, rekla nam je Barbara Brezac Benigar ispred organizacijskog odbora "Hoda za život".

Foto Marko Gracin

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.