Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
10. prosinca 2019.
GAM-ovci se vratili iz SAD-a

Crobotics Team Gimnazije Andrije Mohorovičića uspješan na natjecanju u robotici FIRST

Natjecanje se održalo u Hempsteadu, a riječki tim činili su učenici: Borna Massari, Elizaveta Chernova, Darijan Jelušić, Andrej Čizmarević, Lucija Žužić, Luka Greblo i Ian Golob. Mentori uspješnih srednjoškolaca su Patricija Nikolaus i Goran Boneta
Natjecanje se održalo u Hempsteadu, a riječki tim činili su učenici: Borna Massari, Elizaveta Chernova, Darijan Jelušić, Andrej Čizmarević, Lucija Žužić, Luka Greblo i Ian Golob. Mentori uspješnih srednjoškolaca su Patricija Nikolaus i Goran Boneta
Autor:
Objavljeno: 17. svibanj 2018. u 17:47 2018-05-17T17:47:09+02:00

Prva nagrada mu je dodijeljena za najbolji plasman među novoosnovanim timovima, a druga za najbolji timski duh. Unatoč jakoj konkurenciji tim je prvog dana natjecanja zauzeo osamnaesto mjesto od ukupno četrdeset i četiri tima, a drugog je dana završio na dvadeset i devetom mjestu zasjenivši mnoge iskusne timove

RIJEKA  Crobotics Team Gimnazije Andrije Mohorovičića s međunarodnog natjecanja u robotici FIRST (For Inspiration and Recognition od Science and Technology) – Robotics Competition donio je dvije nagrade.

Prva mu je dodijeljena za najbolji plasman među novoosnovanim timovima, a druga za najbolji timski duh. Unatoč jakoj konkurenciji tim je prvog dana natjecanja zauzeo osamnaesto mjesto od ukupno četrdeset i četiri tima, a drugog je dana završio na dvadeset i devetom mjestu zasjenivši mnoge iskusne timove.

Riječ je o natjecanju koje svake godine u SAD-u okupi 400 tisuća mladih ljudi, a riječki su gimnazijalci prvi i jedini hrvatski srednjoškolci koji su se prijavili na natjecanje. Ujedno je riječ i o jednom od svega šesnaest takvih timova u Europi.

Natjecanje se održalo u Hempsteadu, a riječki tim činili su učenici: Borna Massari, Elizaveta Chernova, Darijan Jelušić, Andrej Čizmarević, Lucija Žužić, Luka Greblo i Ian Golob. Mentori uspješnih srednjoškolaca su Patricija Nikolaus i Goran Boneta.

Misija FIRST natjecanja je potaknuti mlade ljude da budu znanstvenici, vođe i inovatori u tehnologiji, a riječ je o prestižnom natjecanju koje okuplja najkvalitetnije mlade robotičare srednjoškolce te rezultati natjecanja privlače pozornost tehnoloških sveučilišta te tehnološkog, inovacijskog i proizvodnog sektora.

Riječki su se srednjoškolci mjesecima pripremali za natjecanje, a u sklopu priprema izradili su robot koji pored toga što se kreće može podignuti kocke na visinu od dva metra te može podignuti i sam sebe.

Budući da im je to prva godina sudjelovanja na natjecanju takvoga opsega, iznimno su zadovoljni plasmanom i osvojenim nagradama te bi željeli zahvaliti svim donatorima i sponzorima koji su im omogućili provedbu ovoga projekta. Sljedeće godine također planiraju sudjelovati na natjecanju te će novostečeno znanje i iskustvo iskoristiti za postizanje još boljeg uspjeha.

Za Gimnaziju Andrije Mohorovičića Rijeka ovo je jedno iznimno dostignuće, jer kako objašnjavaju u školi, pokazali su da u Hrvatskoj postoje mladi ljudi koji imaju znanje i vještine potrebne za sudjelovanje u ovakvim projektima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.