Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
Skupština EFA

Članica Liste za Rijeku Nelida Pogačić u izvršnom odboru European Free Alliancea

Nelida Pogačić i Danko Švorinić u Bruxellesu
Nelida Pogačić i Danko Švorinić u Bruxellesu
Autor:
Objavljeno: 8. ožujak 2019. u 22:22 2019-03-08T22:22:49+01:00

Za članicu izvršnog odbora je izabrana Nelida Pogačić na mandat od tri godine. Paralaleno sa skupštinom EFA-a sastala se i skupština fondacije Maurits Coppieters čija je članica udruga Slobodna Država Rijeka – Stato libero di Fiume

 

U Bruxellesu se ovog tjedna održava skupština Euopean Free Alliancea, europske političke stranke koja okuplja progresivne regionalističke, independističke i manjinske stranke  iz 17 država Europske Unije uključujući i sve veći broj članica izvan EU.

Listu za Rijeku na skupštini predstavljaju predsjednik Danko Švorinić i članica nadzornog odbora Liste za Rijeku Nelida Pogačić. Ove godine u punopravno članstvo primljena je stranka Latvian Russian Union, a u status promatrača primljeni su Patria Furlana, Moravian movement i Liga socijaldemokrata Vojvodine, priopćila je Lista za Rijeku.

Skupština EFA-e nije prihvatila prijedlog izvršnog odbora o isključenju stranke Partito Sardo d'Azione zbog suradnje s Legom Nord u Italiji.

Skupština European Free Alliance, Lista za Rijeku

 

EFA na europske izbore izlazi pod sloganom Europe of all peoples - Europa za sve narode. Za svog spitzenkandidata na europskim izborima stranka je nominirala Oriola Junqerasa, političkog zatvorenika kojem u Španjolskoj traje suđenje zbog organizacije referenduma o samoopredijeljenju Katalonije.

 

Drugog dana skupštine izabran je novi 13-člani izvršni odbor EFA-e u kojem će po prvi put člana imati i Lista za Rijeku koja je u ovoj organizaciji od 2009. godine.

Za članicu je izabrana Nelida Pogačić na mandat od tri godine. Paralaleno sa skupštinom EFA-a sastala se i skupština fondacije Maurits Coppieters čija je članica udruga Slobodna Država Rijeka – Stato libero di Fiume, piše u priopćenju Liste za Rijeku.

Udrugu na skupštini SDR predstavlja Sanja Perinić Švorinić. Na skupštini je potvrđeno pokroviteljstvo CMC-a nad znanstvenim skupom koji će u Rijeci biti održan 18. Ožujka povodom 300-te obljetnice proglašenja grada Rijeke slobodnom kraljevskom lukom.

European Free Alliance, Lista za Rijeku

 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.