Oldtimer rally

Četrdeset automobila ovaj vikend na Oldtimer auto rallyju Rijeka

Edi Prodan

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin



RIJEKA Tradicionalni, 21. međunarodni susret – Oldtimer auto rally Rijeka održat će se u sutra i preksutra, a svečani je start predviđen sutra na riječkom Korzu u 10 sati. Svi koji žele razgledati limene ljepotane iz prošlosti, najstariji automobil bit će Dodge iz 1924. godine, moći će to učiniti već od osam sati. Nakon Korza slijedi vožnja prema Čavlima, Gradu Grobniku te se nakon Bakra seli na Krk, u Malinsku. I dok je prvi dan natjecateljskog karaktera pa se boduje za prvenstvo Hrvatskog oldtimer saveza, u nedjelju će se voziti – turistički, naglašeno je jučer na konferenciji za novinare održanoj u Ri info centru.


Na startu se očekuje četrdesetak automobila s pedeset sudionika, a riječko je natjecanje prvo u ovogodišnjem kalendaru oldtimerskih relija. Rally su predstavili Ivica Mataija i Mišo Rukavina, čelni ljudi Oldtimer kluba Rijeka, a svoju je podršku u ime Grada Rijeke istaknula i Vera Begić Blečić, pročelnica Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu.


– Želio bih iskoristiti ovu prigodu, tim više što je s nama i pročelnica Begić Blečić, te istaknuti našu želju da nam se tijekom ovogodišnje ljetne sezone omoguće u središtu grada četiri parkirna mjesta na kojima bi se izmjenjivali naši članovi sa svojim automobilima. Bila bi to zanimljiva turistička ponuda jer bi se u tim starodobnim vozilima zainteresirane turiste vozilo do istaknutijih znamenitosti Rijeke – naglasio je Rukavina, što je kao zanimljivu ideju prihvatila i pročelnica Begić Blečić.