Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 3
Sutra: 11° 11° 3
27. siječnja 2020.
Sport i glazba

Centar za rehabilitaciju slavio: Zajedništvo i veselje za 15 godina rada

Svečanost je bila ispunjena radosnim pjesmama / Snimio Damir ŠKOMRLJ
Svečanost je bila ispunjena radosnim pjesmama / Snimio Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 13. listopad 2018. u 7:45 2018-10-13T07:45:02+02:00

Korisnici su bili glavni akteri svih brojnih događanja, naravno u pratnji stručnih djelatnika Centra

RIJEKA Riječki Centar za rehabilitaciju obilježio je u protekla dva dana 15. godišnjicu svoga djelovanja, ujedno i Dan Centra. Proslava je protekla u zajedništvu i veselju korisnika centra, njihovih obitelji, prijatelja i suradnika izbliza i izdaleka, a sami korisnici bili su glavni akteri svih događanja, naravno u pratnji stručnih djelatnika Centra.

Prvog dana je Centar u Sportskoj dvorani »Dinko Lukarić« – u organizaciji Udruge Gorovo – svoje korisnike i korisnike više drugih centara za rehabilitaciju u Hrvatskoj, kao i nekih drugih ustanova, okupio u raznim sportskim aktivnostima.

Jučer je pak u prostorima Centra na Brašćinama održana svečanost koja je bila ispunjena radosnim pjesmama, najviše centrovog Zbora »Prijatelji« pod ravnanjem Bogdane Rebić i u pratnji Zdravka Tomića, glazbenog suradnika Centra i skladatelja svih pjesama ovoga zbora.

Centar za rehabilitaciju, Snimio Damir ŠKOMRLJ

Među ostalim, na svečanosti je održana modna revija na kojoj su korisnice i korisnici Centra nosili maštovito i lijepo oslikane platnene ekotorbe što su ih sami izradili pod vodstvom rehabilitatorice Nataše Munjas Pastuović i u suradnji s volonterkom Eni.

Dobrodošlicu je u ime Centra svima izrazila ravnateljica prof. Ornela Kleviser-Tomašić, a program je vodio Dražen Turina-Šajeta, kojemu su se u izvođenju pjesma pridružili svi nazočni.

– Centar sada ima 214 korisnika. U stacionarnom smještaju je oko 40 korisnika, a 32 korisnika su u naših šest stanova. Ostali su u našim podružnicama – na Pulcu i u Krku, gdje imamo poludnevni boravak te u Oštrom gdje su djeca i u stacionarnom smještaju i u poludnevnom boravku, objasnila je Kleviser-Tomašić. Prema njezinim riječima Centar ima listu čekanja i na njoj manje od 30 budućih korisnika, ali isto tako u Centru je i oko 20 slobodnih mjesta.

– Sada ćemo napraviti reorganizaciju i u dogovoru s Ministarstvom popuniti cijeli Centar. Ministarstvo nas prati i dobit ćemo još novih kadrova – u godinu dana nam je Ministarsvo omogućilo gotovo 10 novih radnih mjesta, poručila je Kleviser-Tomašić. 

Centar za rehabilitaciju, Snimio Damir ŠKOMRLJ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.