Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
18. siječnja 2020.
Svečano na Školjiću

Centar tehničke kulture: Novi edukacijsko-izložbeni prostor

Foto R. Brmalj
Foto R. Brmalj
Autor:
Objavljeno: 18. srpanj 2015. u 12:43 2015-07-18T12:43:43+02:00

Prostor  će biti na raspolaganju svim građanima, udrugama i organizacijama civilnog društva koje su aktivne u lokalnoj zajednici i pridonose njenom razvoju

RIJEKA  Centar tehničke kulture Rijeka uredio je edukacijsko-izložbeni prostor na Školjiću, koji će biti na raspolaganju svim građanima, udrugama i organizacijama civilnog društva koje su aktivne u lokalnoj zajednici i pridonose njenom razvoju. Riječ je o prostoru u kojem se dosad nalazio Multimedijalni centar i Internet klub, a 160 četvornih metara novouređenog prostora služit će za održavanje predavanja, radionica, izložbi, seminara, konferencija i sajmova, dok će prvenstveno u njemu djelovati Klub za žene i Klub za mlade Ri connect. Prostor je dostupan svima bez obzira na fizičke poteškoće u kretanju. Uloženo je 500.000 kuna, a financijski su potpomogli Europska komisija i Grad Rijeka s 200.000 kuna. 

Predsjednik CTK Rijeka Marko Sokolić zahvalio je donatorima koji su prepoznali vrijednost njihova rada te najavio da CTK Rijeka, pod motom »Prostor dostupan svima«, poziva sve udruge i građane da se svojim idejama uključe u osmišljavanje programa te iskoriste mogućnosti koje pruža novouređeni prostor na Školjiću. Fantastičan entuzijazam vodstva i članova CTK Rijeka pohvalio je gradonačelnik Vojko Obersnel.

– Svaki put kad dođem ovamo, zateknem nešto novo. Bilo bi nam svima bolje kad bi svi radili kao CTK, koji ne čekaju novce iz lokalnih proračuna, već osmišljavaju programe i javljaju se na EU i druge fondove. Siguran sam da će, štogod se ovdje bude radilo, biti izuzetno kreativno i uspješno – rekao je gradonačelnik.

Olja Stanić iznijela je uspjehe i provedene programe CTK tijekom proteklih godina te naglasila da je u protekle četiri godine u rad Ri connecta uključeno 2.000 mladih iz Rijeke i okolice, koji se ondje educiraju, informiraju, pripremaju za natjecanja iz informatike, zabavljaju i pritom postižu odlične rezultate. Mladi su ovdje osmislili i mobilnu aplikaciju o svom gradu »Rijeka - vodič za mlade«, na engleskom, talijanskom i hrvatskom jeziku. U CTK polažu velike nade da će i Klub za žene biti prepoznat kao mjesto gdje će se žene na jednom mjestu moći družiti, educirati, povezivati te si međusobno pružati potporu. Klub za žene nastao je kroz projekt »Work is the key«, financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda s 250.956 eura, od čega je u prostor Kluba uloženo 27.500 eura. Edukacijsko izložbeni prostor CTK Rijeka moći će se koristiti svakog radnog dana od 8 do 16 sati, a po potrebi i u dogovoru izvan tog termina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.