Jubilarno izdanje

Carnival Snowboard Session: Vratolomije na snijegu usred riječke luke

Ivana Kocijan

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Za bodove u World Snowboard Touru na morsko-snježnoj stazi »izgrađenoj« od 100 tona snijega s Platka borilo se 13 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Austrije



U više nego idealnim vremenskim uvjetima je na Gatu Karoline Riječke održan 10. Carnival Snowboard Session, natjecanje u organizaciji riječkog Snowboard kluba Nine i Turističke zajednice grada Rijeke, u svijetu jedinstveno zbog dugovječnosti i mjesta na kojem se održava. U jubilarnom CSS-u prvotno je trebalo sudjelovati 20-ak natjecatelja iz Austrije, Mađarske, Nizozemske, Slovenije i Hrvatske. No, zbog promjene datuma održavanja na kraju se za vrijedne nagrade i bodove u World Snowboard Touru izvođenjem trikova i vratolomija po jedinstvenoj riječkoj morsko-snježnoj stazi »izgrađenoj« od 100 tona snijega s Platka borilo 13 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenija i Austrije.



Slavio Slovenac Nejc Ferjan


Titulu pobjednika 10. Carnival Snowboard Sessiona uvjerljivim je nastupom zaslužio Slovenac Nejc Ferjan, dok je drugo mjesto pripalo njegovom sunarodnjaku i imenjaku Nejcu Pucku. Kao trećeplasirani natjecanje je završio Austrijanac Konrad Sonne koji je osvojio i nagradu za najbolji trik. Ukupnim pobjednikom riječkog i novosadskog natjecanja proglašen je Nejc Ferjan koji je u Novom Sadu bio drugoplasiran. O najboljima su odlučivali bivši hrvatski snowboard reprezentativci Vid Barić i Matija Dukić.





Događanje su svečano otvorili kraljica Riječkog karnevala Iva Ciceran, Meštar Toni i gradonačelnik Vojko Obersnel, nakon čega su uslijedile dvije kvalifikacijske i jedna finalna runda.


CSS se ove godine udružio s novosadskim Avalanche Risk City Jamom kako bi zajednički popularizirali snowboarding te povezali regionalnu snowboard scenu pa su tako na riječkom natjecanju nastupila dvojica od trojice najboljih snowboardera iz Novog Sada.



– Naše je natjecanje prošle godine održano treći put. Suradnju s riječkim natjecanjem započeli smo prošle godine. Iskustvo organizatora CSS-a je neprocjenjivo i puno nam je pomoglo u organizaciji našeg natjecanja. Mi smo ih imali prilike ugostiti u prosincu, a naš dolazak u Rijeku nastavak je suradnje. Oduševljeni smo Rijekom, drago nam je da smo dio ovog događaja i jako smo zadovoljni, sve je vrlo profesionalno. Sljedeće godine planiramo dovesti više snowboardera iz naše regije, Srbije, Crne Gore, Makedonije… Pokušavamo povećati posjećenost oba događanja pa smo formirali mini-ligu i stvorili posebnu kategoriju tako da će najbolji natjecatelj s oba natjecanja dobiti posebnu nagradu – otkrili su Miloš Drašković i Nebojša Kosmajac iz novosadskog Udruženja ljubitelja zimskih sportova Friška gora.


S obzirom na povoljne vremenske uvjete, Carnival Snowboard Session bio je dobro posjećen, a za dobru atmosferu među snowboarderima i publikom tijekom cijelog programa bili su zaduženi DJ-evi eRvin i Deepstoned.