Međunarodna izložba

CACIB Rijeka: Ovog vikenda na Zamet po prvi put stiže finski laphund

Ljiljana Hlača

Foto Wikimedia Commons

Foto Wikimedia Commons

Više od 1.750 pasa i čak 171 pasmina predstavit će se na Međunarodnoj izložbi pasa CACIB Rijeka 2019.



RIJEKA Ove subote i nedjelje s početkom u 9 sati više od 1.750 pasa i čak 171 pasmina predstavit će se na Međunarodnoj izložbi pasa CACIB Rijeka 2019. godine u Sportskom centru Zamet i na trgu ispred Centra, najavio je na tiskovnoj konferenciji Igor Dokoza iz Sportskog kinološkog kluba Rijeka, organizatora ove izložbe.


S programom ocjenjivanja započinje se u 10 sati dok je revijalni dio najavljen za 15 sati tzv. best in show.


Izlagači pasa zbog ovog događaja dolaze iz cijelog svijeta, a moći će se vidjeti i neke rijetke pasmine primjerice po prvi puta finski laphund ili saarlooswlfhond.




– Izložba je iznimno posjećena, a tomu je tako zbog kvalitetnih kinoloških sudaca – neki i po prvi puta dolaze u Rijeku. Suci dolaze iz SAD –a, Kanade, Rusije, Irske.


Nadalje, ove godine prvog izložbenog dana to jest u subotu psi će moći osvojiti i Crufts kvalifikaciju a ona im omogućava sudjelovanje na najprestižnijoj izložbi pasa koja se održava u Birminghamu – naglasio je Dokoza.


Kako je istaknuto, CACIB i ove godine ima humanitarnu notu pa tako prihod od ulaza (odrasli 10 kuna, a za djecu besplatno) ove godine odlazi Udruzi Kitten safe House i Skloništu za nezbrinute životinje.