Potvrđena stegovna mjera

Buriću zabranjeno sudjelovati na Gradskom vijeću: ‘Možete što hoćete, ali nećete dokle god hoćete’

Damir Cupać

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Odbijam da o mojoj sudbini odlučuju politički patuljci iz HNS-a koji imaju jedan posto podrške biračkoga tijela, rekao je Burić



RIJEKA Gradsko vijeće s 21 glasom za potvrdilo je da je stegovna mjera Hrvoju Buriću kojom mu se zabranjuje sudjelovanje na današnjoj sjednici, a koju je izrekao predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat u prosincu prošle godine opravdana.


Protiv zabrane sudjelovanja u radu današnje sjednice bili su vijećnici HDZ-a, Mosta, Akcije mladih i Marinko Koljanin. I mišljenje Odbora za Statut dalo je na Poropatovoj strani. Budući da je Poslovnikom propisano da se kažnjeni vijećnik može obratiti gradskom parlamentu, Burić je to pravo i iskoristio.


– Ne slažem se s mišljenjem Odbora za statut koje nije prihvaćeno jednoglasno. Pripremio sam prijedlog za razrješenje predsjednika Gradskoga vijeća jer je stegovna mjera neutemeljena i zasniva se na lažima i insinuacijama. Imam snimku koja to dokazuje i koju će moći vidjeti svi gradski vijećnici na sljedećoj sjednici.




Odbijam da o mojoj sudbini odlučuju politički patuljci iz HNS-a koji imaju jedan posto podrške biračkoga tijela. U isto vrijeme za ovakve slične situacije SDP kmeči u Saboru, a ovdje se ponaša suprotno. Mogu samo jedno reći – možete što hoćete, ali nećete dokle god hoćete, poručio je Burić i napustio vijećnicu.