Čelnik Bure

Burić opet poziva gradonačelnika na ostavku: Rijeka gori, a Obersnel leži na brodu, zato treba otići

Tihana Tomičić

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Imali smo smrtne slučajeve u oba događaja, a žalosno je da gradonačelnika nigdje nema. On se kupa, i pritom komunicira internetom i piše mailove, rekao je Burić



RIJEKA – Čelnik Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić ponovio je pred zgradom gradske uprave na Korzu 16 još jednom svoj zahtjev da gradonačelnik Vojko Obersnel podnese ostavku, i to zbog slučaja Begić, kao i slučaja Lopača.


– Imali smo smrtne slučajeve u oba događaja, a žalosno je da gradonačelnika nigdje nema. On se kupa, i pritom komunicira internetom i piše mailove. A ja se pitam tko vodi računa o građanima i gradskim ustanovama. Zato Obersnel mora podnijeti ostavku, rekao je Burić, uz objašnjenje da gradonačelnika nije bilo od prošle srijede kad se zaredao niz nesretnih događaja, pa do danas, kad je tek najavio da će se vratiti s godišnjeg odmora.


Podsjetio je da su u Lopači nakon požara bili i ministar zdravstva i premijer i svi ostali, ali nije bilo ne samo Obersnela, nego ni njegovog kolege zamjenika Marka Filipovića, koji je ujedno i šef SDP-a u Rijeci.




– Pitam se gdje su obojica nestala kad ih građani trebaju. Vrijeme godišnjeg odmora ne znači da se ne treba ne raditi ništa, ne reagirati na ništa i ležati na brodu, rekao je Burić.


Na pitanje smatra li da bi se odnosi u Gradskom vijeću Rijeke nakon ovoga mogli promijeniti na štetu gradonačelnika ili SDP-a, rekao je kako to ne misli jer se gradski parlament nažalost pretvorio u “gradsku tržnicu”.


– Ondje su osobni interesi prevladali javne, zato ne mislim da će biti promjena ni na glasanju o proračunu, ni u odnosu na Obersnela. Ali zato mislim da on sam mora podnijeti ostavku nakon svega ovoga, zaključio je.


Kako je riječki gradonačelnik odgovorio na Burićeve prozivke, pročitajte OVDJE.